Att mötas behöver inte vara en social extremsport

Under förberedelserna till den här boken skickade jag ut ett nyhetsbrev till mina följare och bad dem dela sina tankar, frågor och utmaningar när det kommer till att dejta utan dejtingappar. Det fanns några tydliga mönster som uppdagades direkt. 

Väldigt många bär på en föreställning om att det alternativ som kvarstår om du raderar dejtingapparna är att du måste börja ragga upp främlingar på stan. Krogen och mataffären verkar vara de första platserna många kommer att tänka på, men det nämns sällan med varken entusiasm eller nyfikenhet. Istället framstår tanken på att bjuda ut en främling på dejt över fruktdisken i mataffären så absurd att den avfärdas direkt. 

Vilket jag verkligen förstår, för att gå fram och prata med främmande människor överhuvudtaget är väldigt ovant och läskigt för många. Att dessutom försöka visa romantiskt intresse, flirta eller rentav ragga upp någon du precis träffat – utan att ens veta om personen är singel! – nej, där tappar de flesta sugen redan vid tanken och plockar upp mobilen och loggar in i dejtingappen igen… 

Jag förstår att många inte känner sig lockade att gå den vägen, eftersom det kan kännas extremt hardcore att ragga på folk i mataffären en helt vanlig tisdagseftermiddag. Det är extremsportsversionen av att möta nya människor – som lyckligtvis bygger på en hel del missförstånd och antaganden som inte alls stämmer. Att tro att det är vad som krävs är som att blanda ihop en söndagspromenad med att bestiga Kebnekajse, och jag kan lugna dig direkt med att hardcore extremsportsdejtande inte är i närheten av vad den här boken handlar om. För det ska förstås inte kännas som en social extremsport att möta nya människor. 

I själva verket säger det något lite ledsamt om vår tid att det blivit så avlägset för många att träffa nya människor, att det enda vi kan föreställa oss är scenarion där vi måste kasta oss långt utanför vår bekvämlighetszon för att komma i kontakt med varandra. I grund och botten är vi ju alla sociala varelser, och har behov av att känna samhörighet och gemenskap i en mycket större utsträckning än vad många moderna människor upplever idag. Något behöver helt klart förändras från grunden om tanken på att mötas och ta kontakt med varandra känns så avlägset, utmanande, främmande eller rentav superläskigt att vi lägger ner innan vi ens har tagit ett första steg mot det. 

Därför kommer den här boken att guida dig till att skapa ett socialt och roligt liv som ger dig ett naturligt inflöde av nya människor i din tillvaro. Du kommer få lagom stora praktiska steg att öva på (och med lagom stora menar jag jättesmå, för jag vet att det bara är då det är realistiskt att de blir av). Du kommer lära dig hur du skapar nya sociala kontaktytor, bryter den sociala isen på naturliga sätt, och hur du tar kontakt och etablerar relationer med nya människor. Du kommer också få koll på exakt hur du gör för att visa intresse när någon känns extra intressant, utan att blotta hela ditt hjärta eller riskera dramatiska avvisningar och emotionell utsatthet. 

Du kommer dessutom få med dig nya perspektiv på hur du kan förhålla dig till de rädslor och hjärnspöken som tenderar att dyka upp när vi börjar göra saker på nya sätt, särskilt när det involverar någon vi är intresserad av. 

Det jag vill skapa förutsättningar för och inspirera till med den här boken är ett mjukt, varmt, vardagligt, autentiskt och helt naturligt sätt att möta och ta kontakt med nya människor. Boken är knökfull av förslag, exempel och tillvägagångssätt, och jag vill redan nu säga att du absolut inte behöver göra allting. Se det istället som ett smörgåsbord av möjligheter.

Min förhoppning är att boken inte ska ge en känsla av “måste jag göra allt det där?” utan snarare “vad många olika möjligheter det finns!” 

Beställ boken här.

Varukorg
Rulla till toppen