Hur länge står du ut med dina dejtingproblem?

De flesta som kommer på sin första coachingsession hos mig har övervägt det beslutet länge. Många har prenumererat på nyhetsbrevet ett tag, eller följt Happy Dating på Instagram. Andra har hört dejtingtips på radio, läst om dejtingcoaching i en artikel eller sett mig på tv. Vissa hittade hit till bloggen och kände igen sig så mycket att de inte kunde sluta läsa. De flesta har liksom lekt med tanken en stund innan de tar steget.

Det finns några saker som jag har märkt får många att dra ut på att be om hjälp, och därmed må dåligt över sitt dejtande längre än nödvändigt. Här är tre av dem, tillsammans med min syn på saken:

1. DET KÄNNS SOM ETT MISSLYCKANDE

Eftersom det här är ett område som förväntas bara ”hända när det händer” kan det verka krystat att anstränga sig för att få ordning på det. För att inte tala om misslyckat.

“När andra bara får till det utan att ens tänka på det, vad säger det då om mig om jag måste gå till en coach??” tänker vissa. Men vad det säger är att du är jäkligt smart!

Det ÄR inte så enkelt för ”alla andra” som du tror och du är definitivt inte ensam om att ha problem. Dessutom finns det massor av saker som är jättelätt för dig som andra har gigantiska problem med. Tex att få ett schysst jobb eller ha bra vänner. (Också saker som “alla andra” har lätt för, enligt den som kämpar med det).

I den bästa av världar har alla föräldrar som är ett gott exempel på hur kärlek, intimitet och goda relationer fungerar. I realiteten saknar de flesta det för våra föräldrar hade inte heller någon som lärde dem. Trots det är dejting och nära relationer inget vi får lära oss hantera varken i skolan eller någon annanstans. Därför behöver många hjälp.

Det är inte konstigare att få hjälp med ditt dejtande än att skaffa en PT om du vill komma i form. Eller en inredare om du ska ha lägenhetsvisning. Eller en mentor på jobbet om du vill utvecklas i din karriär.

Du får be om hjälp, det är bland det smartaste du kan göra här i livet!

Det är nämligen inte förlorarna som har en coach; det är vinnarna!

Det är orimligt att förvänta sig toppresultat i något du aldrig fått lära dig, eller hur?

Det minsta du kan göra är att lägga några coachingtimmar på något som är så viktigt för dig att du tänker på det varje dag.

2. DU TROR ATT DET INTE KOMMER FUNKA FÖR JUST DIG

 

I princip alla jag coachar tror att de är en ”ovanligt svår nöt att knäcka”. De har ofta övervägt coachingen länge men tvivlat pga att de tror att deras specifika egenskaper, mönster eller omständigheter är för svåra för att coacha bort. De stämplar sig själva som hopplösa fall helt enkelt, för att de känner sig så väldigt konstiga och annorlunda.

Genom att tänka så om dig själv bevisar du ironiskt nog att du är precis som alla andra!

Mina klienter vet inte om det, men varje gång jag får en ny person är det alltid samma saker som kommer upp. Det är samma rädslor, samma självtvivel och samma mönster som återkommer gång på gång.

Du är inte så annorlunda som du tror, det känns bara så för att det här inte är något vi pratar särskilt mycket om, och du kanske inte känner någon med samma problem. Men jag pratar med singlar precis som du varje dag. Och det är alltid samma saker som kommer upp om och om och om igen.

Det fantastiska är att det gör mitt jobb lättare och effektivare. Det må vara första gången för varje coachingklient men jag har bokstavligen gjort det här tusen gånger förr och vet vad som funkar.

3. DET ÄR LÄSKIGT ATT TA MAKTEN ÖVER SITUATIONEN

 

En tredje sak som gör många tveksamma är att det faktiskt är skitläskigt att ta makten över sin situation.  Så länge du intalar dig att det beror på otur eller som att det är personerna du dejtar som det är fel på har du ändå ryggen fri. Genom att gå till en coach och jobba med dig själv tar du både makten men också ansvaret över din situation. Det kan kännas oerhört skrämmande.

Det är just därför det är så fantastiskt bra att ha en coach som visar vägen! Lägg ansvaret på mig tills du känner dig redo att bära det själv, men ge det en chans!

Det är kanske bekvämare att luta dig tillbaka och hoppas på att det bara händer av sig själv förr eller senare, som så många säger att det kommer göra. Eller bara ge upp och förtränga din längtan helt och hållet. Men om du tittar tillbaka och utvärderar de strategierna, hur tycker du att den funkat? Är det inte värt att prova något annat, trots allt?

ÄR DU REDO FÖR FÖRÄNDRING?

 

Med start i september tar jag emot 12 nya klienter att coacha individuellt under hösten.

Du kan läsa allt om coachingen här. Känner du i magen att det räcker nu och att du verkligen vill förändra din situation, då ordnar vi det. När dessa 12 platser är fyllda tar jag inte emot nya klienter förrän i början av 2019.

Varukorg
Rulla till toppen