Dejtar du med ögonbindel på?

Under en intervju för ett tag sedan fick jag frågan om jag tycker att man borde kolla upp sin dejt noggrannt innan man ses. Göra en bakgrundscheck alltså.

Och det tycker jag absolut att man ska göra, men inte på det där crazyonlinestalker-viset utan genom att (håll i dig nu!) prata med personen i fråga för att ta reda på vem hen är.

Många av mina coachingklienter gör inte det. De dejtar massor men träffar nästan vem som helst. De chansar lite för “man kan ju ändå inte veta vem någon är i förväg”. Jo det kan du! Om du pratar med personen på riktigt och ställer frågor som inte är helt alldagliga får du veta det. Men om allt ni snackar om är var ni bor och vad ni gjort i veckan kommer ni inte få någon känsla alls för huruvida ni passar ihop. (Jag har bloggat om detta här om du vill läsa mer.)

SLUTA DEJTA MED ÖGONBINDEL!

En ganska allvarlig konsekvens av att inte ha djupare samtal innan ni ses (eller ens när ni ses) är att det kommer kännas som att väldigt många är fel och/eller kännas ointressanta för dig.

Det kan ge dig en dyster och oinspirerande bild av att det är jättesvårt att träffa någon att klicka med.

Det ser ju ut som att varenda mänska är fel eller tråkig!

Men det är inte det som är problemet.

Problemet är att du inte kollar upp vem du går på dejt med!

 

Om du plockade ihop en lösgodispåse med förbundna ögon skulle det också vara rätt svårt att pricka in dina favoritgodisar, eller hur? Det betyder inte att det är ont om bra godis i världen, problemet är att du kollade ju inte ens innan du började skyffla ner karameller i påsen! Skyll inte det på godisaffären!

Du har redan facit på hur det fungerar att “ge alla en chans”. Uppenbarligen har det inte lett dig dit du vill. Så sluta omedelbart att göra saker du vet inte fungerar!

Prova istället att välja lite noggrannare nästa gång. Ta reda på vem personen du pratar med är och gå bara på dejt med personer som känns spännande. (Tvivlar du på att det du vill ha existerar finns ett blogginlägg som du behöver läsa här).

Du vet redan vad du gillar. Välj det! Kvalitet framför kvantitet.

* * * 
Få Happy Datings Nyhetsbrev + Minipodd i din inbox:


Varukorg
Rulla till toppen