Vill du skapa ett liv som känns bra även på måndagmornar

Då ordnar vi det!

Är du framgångsrik på pappret men ändå uttråkad? Har du skapat ett “lyckat” liv som ändå inte känns helt bra?

Kanske släppte du taget om dina drömmar för länge sen, skaffade en bred utbildning för att ha många möjligheter och hamnade sen på det jobb du fick istället för det du drömde om. Du känner dig understimulerad, frustrerad och har en diffus känsla av att något skaver, men kan inte kan sätta fingret på vad.

Även om du får bekräftelse av chefer och kollegor, blir headhuntad och befordrad, tjänar mer och mer pengar och skaffar allt det där som man “ska” ha och som du tycker borde göra dig lycklig känns allt ändå bara…platt.

Kanske har du en idé om vad du egentligen skulle vilja göra men du har fått höra att det är så riskabelt att säga upp sig och svårt att starta eget att du tar det säkra före det osäkra och stannar på ett jobb som kanske inte är så kul men iaf är tryggt.

Eller så sneglar du på en tjänst du verkligen skulle vilja ha eller ett drömföretag du riktigt gärna skulle vilja jobba på men tvivlar på om det ens är möjligt… Du drömmer om mer fritid, meningsfullhet och glädje, men är rädd att det är för mycket begärt – allt är ju ändå helt okej…

Det är dags att börja drömma större!

Tänk om du hade ett arbetsliv som var format efter dig istället för att försöka anpassa dig till en arbetsnorm uppenbarligen gör väldigt många både sjuka och olyckliga? SYO-konsulenten i högstadiet sa inget om att man kan göra så, men å andra sidan existerade inte internet heller på den tiden. Det som gällde då är inte relevant längre. Du har helt andra förutsättningar nu!

Du är inte skapad för att bara vända papper och det är fullkomligt slöseri att tillbringa halva din vakna tid med att göra något du inte gillar. Många arbetsplatser är superdysfuktionella och hjärnan är inte gjord för att vara kreativ och produktiv på kommando 8 timmar per dag vecka efter vecka…

Hur skulle det kännas om du istället riktade dina förmågor mot något som verkligen ger dig glädje, känns meningsfullt och kommer från hjärtat? Och tänk om du kunde bestämma själv vilka timmar och dagar du ska arbeta!

Kanske vill du vara ledig i tre dagar i månaden när du har PMS, eller ha en arbetssituation som tar hänsyn till att du är stresskänslig, HSP, introvert, har ADHD eller är högintelligent.

Jobba platsoberoende, arbeta färre dagar i veckan eller tjäna halva din lön på passiv inkomst? Att ha ett jobb behöver inte vara jobbigt, det är fullt möjligt att försörja dig på att göra något du tycker är kul, härligt och meningsfullt!

Det är dags att vakna upp ur duktighetskoman, sluta slösa bort ditt liv på en arbetsplats där du inte kommer till din rätt och börja skapa skillnad i världen med hjälp av dina naturliga styrkor och intressen. (Jo du kommer kunna tjäna pengar på det. Nej du behöver inte kunna bokföra eller göra en hemsida.)

FEM VANLIGA PROBLEM

 1. Din karriär går jättebra men du är inte glad. Andra ser din potential och erbjuder dig tjänster du egentligen inte vill ha, men som du säger ja till ändå för att du blir smickrad och “det ser bra ut på CV:t”. Men egentligen drömmer du om något annat.
 2. Du är frustrerad över att du är betydligt snabbare än dina kollegor men ändå får höra att det vore “orättvist” om du jobbade färre timmar eller fick mer betalt för samma arbetstid (ingen tycks se orättvisan i att du levererar dubbelt så mycket som alla andra utan att få mer betalt för det)
 3. Du är extremt trött på din inkompetenta chef som tydligen inte kan se lösningarna på arbetsplatsens problem trots att de (för dig) är helt uppenbara… Du skulle kunna lösa problemen på en vecka om du bara hade befogenhet, men det har du inte så du knyter näven i fickan och andas djupt för att inte explodera på veckomötena.
 4. Du skulle rent teoretiskt ha råd att säga upp dig imorgon för att ta en paus eller satsa på din dröm, men hålls tillbaka av en väldigt stark känsla som säger att så kan man ju inte göra!
 5. Du är så van vid att vara bra på det du gör (även om det är understimulerande) att det känns superläskigt att prova något nytt som du kanske inte är bäst på direkt.

FEM VANLIGA LIKHETER

 • Du identifierar dig med dina prestationer och känner dig bara bra när det går bra (men blir ändå aldrig helt nöjd). 
 • Du längtar. Du vet kanske inte exakt efter vad, bara att du är menad för något annat. Något mer. Men eftersom du inte kan sätta fingret på vad fortsätter du som vanligt och hoppas att det går över. Men det gör det inte… 
 • Trots att du lyckats med i princip allt du åtagit dig sedan mellanstadiet är du livrädd för att göra fel, misslyckas eller bli avslöjad som en bluff. Hur bra det än går tänker du att det bara var tur och att du när som helst kan få sparken.
 • Du är konstant frustrerad över att dina kollegor är så slarviga. De kommer för sent, missar deadlines och levererar inte i närheten av lika goda resultat som du. Ändå har de inte ens vett att skämmas för det…
 • Du tror att det är en enorm risk att säga upp sig och starta eget, är rädd för att misslyckas, tänker att du har för lite erfarenhet, tror att det kommer vara väldigt stort, innebära massor av jobb och få katastrofala konsekvenser om det inte skulle gå bra – men är helt bekväm med tanken på att vara förälder trots att alla rädslor ovan är betydligt mer relevanta då (ett företag går att lägga ner, föräldraskap är för evigt). 

Såhär går det till: Vid fem tillfällen träffas du och jag över Skype, och pratar igenom de rädslor och tankar som håller dig tillbaka, och gör en konkret plan för att skapa det (arbets)liv som du drömmer om.  Mellan sessionerna får du praktiska och konkreta hemuppgifter, och har tillgång till mig över mail, så du kan bolla tankar och utmaningar under tiden. Tiden mellan sessionerna skräddarsys utifrån din nuvarande situation och dina hemuppgifter.

Vad får du lära dig?

Coachingen kommer befria dig från inlärda dysfunktionella idéer om arbete, motivation och pengar. Det är dags att släppa taget om gamla tankar som säger att du måste kämpa hårt för att det ska gå bra, lära dig av med prestationsångesten och avprogrammera felaktiga uppfattningar om att det är svårt att förverkliga dina drömmar.

Istället utgår vi från att “pleasure is productive” och följer principer från lyckoforskningen om vad som skapar framgång och välmående. Det hör nämligen ihop; det är när vi är glada, mår bra och gör saker som vi älskar som vi blir riktigt effektiva och framgångsrika.

Det här är inte en gullig idé som jag kommit på själv utan baserat på forskning om bl.a flowtillstånd och positiv psykologi. När gör något du verkligen tycker är roligt, och skapar en arbetsmiljö som är anpassad till dina personliga förutsättningar och styrkor, då kommer det gå väldigt bra. Det är bara få som känner till detta, och de flesta arbetsplatser bygger inte på den kunskapen, trots att det skulle öka lönsamheten oerhört att ha välmående och naturligt motiverade anställda.

Problemet är, förstås, att vi under hela skolgången och arbetslivet drillats stenhårt i att inte känna efter utan bara bita ihop och kämpa på. Det var ingen som frågade hur du vill använda dina unika förmågor för att bidra till världen och basera dina studie- och yrkesval på det. Istället uppmanades du att välja en bred utbildning så du kan få ett bra jobb. Vad det nu innebär.

Så nu står du här mitt i arbetslivet med ett jättesnyggt CV och en klump i magen. Och du är inte ensam! Våra normer, idéer och arbetsideal har skapat ett samhälle med fler stressrelaterade sjukskrivningar någonsin, och studier visar att 84% av alla anställda inte känner något engagemang för sitt jobb! 11% av dem känner aktivt motstånd mot sin arbetsgivare!

Det finns alltså en stark norm gällande att inte bry sig om sitt jobb – det som vi ägnar halva vår vakna tid åt! Det är inte rimligt att ha det så; du kan inte slösa bort din tid och energi på det sättet. Särskilt inte det när det är fullt möjligt att skapa en arbetssituation som bygger på genuin lust, engagemang och glädje. Lägger vi ovanpå till det till att du redan är smart, välutbildad och högpresterande, ja då har du receptet för framgång exakt där!

Under coachingen guidar jag dig genom det här inre skiftet. Du lär dig i praktiken hur du skapar ett helt nytt sätt att arbeta, och – kanske viktigast av allt – skiftar dina idéer om vad som är effektivt och inte. En sådan sak är att njuta först, istället för som “belöning”, för det är när vi är utvilade, glada och inspirerade som vi kan skapa och arbeta med full kraft!

Känner du dig inspirerad och lite livrädd av att läsa detta? Då har du hamnat rätt!

Vad ingår i coachingpaketet?

 • INDIVIDUELLA SAMTAL: 
 • EFFEKTIV EVIDENSBASERAD COACHING: Jag är en av Sveriges bäst utbildade coacher (gör gärna en googling och se hur många andra högskoleutbildade coacher du kan hitta) och har hjälpt över tusen singlar att lösa dejtingproblem som de ofta haft hela livet. Det finns massor du kan läsa och lära själv på internet och i böcker, men inget går upp emot att få en experts odelade uppmärksamhet och fullkomliga fokus på just dina problem.
 • PRAKTISKA ÖVNINGAR: Mellan coachingsessionerna händer den verkliga magin när du får gå ut och prova allt vi pratat om i praktiken. Alla övningar anpassas till din unika situation och målet är att du ska bli utmanad men inte överväldigad. Övningarna ger dig de nya erfarenheter som du behöver för att förändring ska kunna ske. På samma sätt som att ett fysiskt träningsprogram ger dig erfarenheten som krävs (träning) för att du ska bli starkare.
 • LYCKOBOOST: Forskningen visar tydligt sambandet mellan välbefinnande och framgång på mängder av områden. Därför är grunden i coachingen att se till att du mår bra, både i ditt arbetsliv och på fritiden. Det innebär att coachingen inte bara hjälper dig att skapa en härligare arbetssituation, den gör dig också till en lyckligare människa, av den enkla anledningen att du blir en mer framgångsrik människa när du mår bra. Happy Business, helt enkelt.
 • MAILKONTAKT: Mellan coachingsessionerna kan du maila mig för att bolla frågor eller problem som dyker upp på vägen. Jag svarar under kontorstider.
 • RESULTAT: Du betalar inte för timmarna med mig utan för effekten av coachingen. Det finns ju inget självändamål i att få så många sessioner som möjligt för pengarna, tvärtom är den stora fördelen med den här coachingen att du på kort tid löser stora problem. Det är inte så svårt som du tror.

Praktisk info

NÄR?
Varje session är 50 minuter lång och vi skräddarsyr tiden mellan sessionerna utifrån din situation.

VAR?
Coachingen sker över Skype eller FaceTime.

HUR?
Individuella samtal + praktiska hemuppgifter och övningar mellan dina coachingsessioner.  

PRIS?
Coachingpaketet kostar XX.500 kr och betalas i förväg med Paypal i samband med bokning av din första session.

BOKA!
Kontakta mig 
och berätta kort om dig själv och din situation
för att boka en plats.

Intervjuer

Instagram

Nyhetsbrev

Artiklar

Boka din coachingplats genom att kontakta mig och berätta kort om dig själv och din situation.

Varukorg
Rulla till toppen