Det är tryggt att vara du nu

Tänk dig att du har en diamant i din bröstkorg. Den är vacker, lysande och stark. Omöjlig att förstöra.

Din diamant är den del av dig som inga omständigheter kan rå på. Den del av dig som alltid varit konstant, genom hela livet. Genom alla åldrar, genom alla händelser. Den grundläggande känslan av att vara DU.

Den är naturligtvis väldigt värdefull, din diamant. Så på resan genom livet kan det ha hänt att du fick för dig att du behöver skydda den. Att du trodde att människors åsikt om din diamant kunde påverka dess värde. Att det inte var tryggt att låta den synas.

Så du blev försiktig med att visa den. Kanske upplevde du att ditt ljus och din styrka från diamanten kunde skrämma eller provocera. Så du slutade visa det så ofta. Kanske kändes det till och med som att någon skulle försöka stjäla din diamant. Så du låste in den. I en plåtburk med ett rejält hänglås på.

Det är helt förståeligt att du gjorde det. En gång i tiden krävdes det kanske att du skyddade, gömde eller la din diamant i en burk. Men inte längre.

DET ÄR TRYGGT ATT VARA DU NU

Du trodde att du behövde låsa in din diamant för att känna dig trygg, men det är precis tvärtom. Du behöver inte skydda diamanten. Diamanten skyddar dig.

Din diamant kan inte förstöras och ingen kan ta den ifrån dig. Men så länge den ligger i burken har du tagit den från dig själv. Och du undanhåller det absolut bästa du har från världen och andra människor.

Sen mår du dåligt över att du aldrig känner dig riktigt sedd, förstådd eller nära. För så känns det när diamanten är gömd och inlåst. Du kan säkert klara dig fint på jobbet utan den, men dina relationer kommer bli lidande, utan att du förstår varför.

Du trodde att du behövde låsa in den för att bli omtyckt. I själva verket är det precis tvärtom och dessutom helst sekundärt vad andra tycker om den. Den största vinsten är att du äntligen får vara du. Helt och fullt. Att du slipper anpassa, kontrollera och hålla tillbaka.

Det var så länge sen du slutade visa din diamant för världen att du kanske till och med glömt bort hur det känns att låta den lysa. Det är dags att minnas nu.

Din diamant är det vackraste och kraftfullaste du har. Den kommer locka, du kommer skina. Tiden är inne. Det är tryggt.  Det är dags att låta världen få se dig. I full lyskraft. Utan rädsla. Med allt som är du.

Det gör dig magnetisk.

Det kommer vara ovant i början såklart. Men också väldigt väldigt skönt. Med tiden blir det helt naturligt att låta din diamant synas, lysa med full kraft och vara du i varje stund. Och då förändras allt.

Prova. Börja med att visa diamanten för dig själv. Att vara mer du när du är ensam. Sen kan du i små portioner börja visa mer av dig själv för människor du redan litar på och tycker om.

Varukorg
Rulla till toppen