Flirta mera!

shutterstock_206230558

Vågar du flirta och visa ditt intresse för den du är nyfiken på? Många av mina coachingklienter har en rädsla för att göra just det och nämner en oro för att att flirten kan bli obesvarad. Det känns helt enkelt för sårbart och riskfyllt att visa intresse om det inte skulle falla väl ut. Och det förstår jag absolut. Men det behöver inte vara så.

Det känns nämligen bara sårbart om du tolkar responsen du får som en bedömning av dig som person. “Om personen flirtar tillbaka är jag ok, annars är jag dålig/pinsam/oattraktiv.” Så är det förstås inte, vilket de allra flesta kan förstå logiskt, men risken för en obesvarad flirt känns ändå för jobbig för att ta chansen för många.

Så vad händer istället om du väljer att tolka situationen annorlunda? Om du inte flirtar för att något av den andra personen utan för att du vill ge uppskattning?

Vad händer om du flirtar för din skull, inte för att få någon annans bekräftelse? Bara för att du tycker det är roligt att vara lekfull, charmig och flirtig?

Vad händer om du ser flirtandet som ett självändamål – ett sätt att göra livet lite roligare, snarare än ett sätt att skapa en reaktion hos någon annan? Visst känns det plötsligt mindre utlämnande? Plötsligt spelar responsen ingen roll och du är inte längre styrd av den andras reaktion (fördelarna med det har jag bloggat om tidigare här).

Flirta kan du göra med så gott som vem som helst. Inte bara personer du dejtar utan butikspersonal, främlingar på bussen, bebisar, gamla tanter och allt däremellan. Och då menar jag förstås inte att du ska vara sexuellt förförisk, utan bara lekfullt charmig. Räkna med att saker och ting kommer kännas roligare, vänligare och kärleksfullare. Sedan jag började flirta mer i vardagen får jag bättre service, nya vänner, dörrar hålls upp och intressanta samtal startas. Som bonus har det förstås också blivit lättare att flirta när jag är intresserad av någon, eftersom jag har vanan inne. Flirtar du med alla är det ju dessutom ingen big deal att flirta med den där extra intressanta personen heller.

Prova själv och se vad som händer. Ge en komplimang, le mot en främling, småprata med någon, håll ögonkontakten – bara för att det gör livet så himla mycket roligare!

Jag lovar att det kommer ge positiva spin-off-effekter på ditt dejtande utan att du ens behöver tänka på det!

//Linnea

Föregående
Nästa

2 Responses to Flirta mera!

  1. Hej
    Jag är inte rädd för att flirta och har gjort det till flera stycken ex på match dating sida. Oo några har skickat blink till mig. Men mer händer liksom inte. Jag har mailat över 30 st ex till dem som blinkat till mig mfl och fått svar från 3st som hade hittat sin partner på annan plats o slutade av sitt medlemskap. Så det där med blinkar och mail ger inte så mycket iallefall inte för mig. Vad gör jag som inte får några svar? Har en bra text på min sida och mina mail är alltid välskrivna och lite roliga. Blinkar nästan varje dag men nästan aldrig svar.

    • Hej Marita! Det låter som att du skriver på ungefär samma sätt varje gång och att det inte ger önskat resultat. Då kan det vara värt att prova något annat. Välskrivet och lite roligt låter förvisso utmärkt, men om det ändå inte funkar föreslår jag att du provar att skriva på lite olika sätt och ser om responsen förändras.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng