(o)Förmågan att skapa attraktion formar ditt kärleksliv!

Det finns vissa teman som kommer upp oftare än andra när jag coachar. Vissa mer eller mindre identiska coachingsamtal har jag haft med väldigt många. Ett av de vanligaste är problem med att dejtandet inte leder någonstans. Nedan finns en påhittad, men väldigt verklighetsbaserad, dialog som visar hur det kan låta när någon har problem med dejter som rinner ut i sanden.

Många är oerhört förbryllade över dejter som är trevliga och verkar gå bra men som av någon märklig anledning ändå aldrig leder någonstans. Som du kommer märka blir det snabbt ganska uppenbart för klienten varför det händer.

Klient: Jag går på massor av dejter och vi har trevligt och så men förr eller senare rinner allt bara ut i sanden.

Jag: Jag fattar, det låter ju inte så kul. Kan du berätta lite om hur dina dejter brukar gå till?

Klient: Ja, vi brukar oftast ses och ta en fika och så pratar vi ett par timmar. Ibland tar vi en promenad och allt är trevligt men sen händer inget mer.

Jag: Hur brukar stämningen vara på dejterna? Är den lekfull och lättsam eller blir det ibland lite stelt och allvarligt? Ställer ni en massa frågor för att det inte ska bli tyst istället för att dela ett levande samtal?

Klient: Ja, precis så är det ofta. Dejten känns mer som en intervju än något annat. Jag är rätt bra på att hålla samtalet igång och ställa intressanta frågor men det blir ändå ingenting i slutändan. Vad gör jag för fel?

Jag: Du gör ingenting fel egentligen, det låter tvärtom som att du är bra på att skapa trevlig stämning. Problemet är att det inte räcker. En dejt kan inte vara bara allmänt trevlig. Det kommer aldrig leda till något mer utan än möjligtvis en rätt stel vänskap.

Klient: Vad ska jag göra då?

Jag: Låt mig fråga såhär. Brukar du flirta nånting med personen du dejtar?

Klient: *blir tyst och skruvar lite på sig* Flirta..? Näeee, det vet jag väl inte riktigt om jag brukar göra. Usch jag tycker det är så jobbigt att flirta, jag vet nog inte ens hur man gör…

Jag: Okej, om om jag frågar såhär istället: brukar du ha någon kroppskontakt på dejten?

Klient: Nej…det har vi nog inte.

Jag: Skrattade ni något på din senaste dejt?

Klient: Skrattade? Nej inte mycket.

Jag: Okej, hur var det med lite flirtiga skämt eller lite sexiga anspelningar (lite “that’s what she said” eller vad som helst).

Klient: Nej inget sånt.

Jag: Så dejterna består av att ni sitter ett par timmar och pratar utan att röra vid varandra, skratta eller flirta?

Klient: Ja, ungefär så brukar det nog gå till…

Jag: Okej. Nu gissar jag bara men kan det möjligtvis vara så att du under dejten grubblade en del på om den här personen är rätt, om ni kommer ses igen, hur du uppfattas osv?

Klient: Ja! Hela tiden!

Jag: Så man skulle kunna säga att du egentligen inte ens var särskilt närvarande på dejten utan mest satt och tänkte på annat?

Klient: Oj, ja kanske… Jo så var det nog, i alla fall delvis.

Jag: Okej, då har vi kanske hittat problemet, tror du inte? Du är upptagen av att grubbla och dejten består i övrigt mest av ett rätt alldagligt samtal. Ni rör inte vid varandra, skrattar inte ihop och ingen flirtar. Det låter inte superjuicy precis, eller vad tycker du?

Klient: Nej… Nej, det gör det ju inte.

Jag:  Så kanske är det inte jättekonstigt att tråkiga dejter utan kemi rinner ut i sanden…? Och det har inget alls att göra med hur du eller ditt liv ser ut.

Klient: Nej, det låter ju rimligt. Hmm, så du menar alltså att det handlar om att jag grubblar istället för att flirta, så om jag blir mer närvarande och flirtig på dejten skulle det funka bättre?

Jag: Så skulle det kunna vara. Kan du tänka dig att prova det och se vad som händer om du gör så istället?

Sen får klienten i konkret lära sig att dejta på ett mer levande och flirtigt vis. Att göra det brukar sisådär 100% av gångerna leda till ett nytt resultat. För beter du dig som en kompis blir ni kompisar. Flirtar du blir det flirtigt.

FÖRMÅGAN ATT FLIRTA STYR DITT KÄRLEKSLIV

Problemet är att alla bara förväntas kunna och våga flirta. Trots att vi inte riktigt har någon plats att lära oss detta och trots att det för många är jätteläskigt! Det hänger dessutom ihop: vet du inte hur man gör blir det extra sårbart, läskigt och riskfyllt. Samtidigt är det här något som påverkar innehållet i hela ditt kärleksliv! Utöver svårt och läskigt är det alltså också väldigt viktigt.

Förmågan att skapa attraktion är helt avgörande för ditt dejtande. Om du inte kan eller vågar är det enda du kan göra att hoppas att ni plötsligt ska bli intresserade av varandra. (Vilket är rätt osannolikt om du beter dig som personen i beskrivningen ovan.) Eller hoppas att den andra personen ska stå för allt flirtande. Båda alternativen gör dig helt hjälplös inför situationen och lägger all makt hos saker och människor bortom din kontroll. Det är inte optimalt alls.

Även om det trots allt skulle leda till en relation behöver du även i en relation kunna skapa attraktion och passion. Annars kommer du och din partner åka snålskjuts på förälskelsens hormoncocktail i början men därefter stå helt handfallna och undra varför ni inte tänder på varandra längre.

Vill du ha ett kärleksliv som är mer än trevligt; som också känns pirrigt, sexigt, passionerat och lustfyllt, då behöver du helt enkelt vara i kontakt med flirtiga sidan av dig själv och bekväm med att dela den med andra.

UPPTÄCK EN NY SIDA AV DIG

Alldeles oavsett flirtande med andra är detta också en jättehärlig sida att utforska bara för din egen skull. Det är din sensualitet, lekfullhet, förmåga till njutning, kroppsnärvaro och passion som det är frågan om! Med andra ord några av de absolut bästa sakerna i livet och några av de allra härligaste sidorna av dig!

Det finns så mycket kraft, vila, njutning, avslappning och återhämtning att finna i att bejaka dessa sidor, särskilt om ditt liv i övrigt är stressigt, intellektuellt och tankestyrt. Att flirta är egentligen bara att vara lekfull och i kontakt med stunden och dina egna sinnen vilket är en väldigt skön kontrast till att vara smart/trevlig/duktig.

Vill du lära dig mer om detta har jag skapat en onlinekurs om flirtande och attraktion som du hittar här. I kursen går jag från grunden igenom hur attraktionspsykologi fungerar, reder ut vanliga rädslor, myter och missförstånd och ger dig konkreta verktyg för i praktiken att utforska en flirtighet som känns naturlig, trygg och autentisk för dig.


Varukorg
Rulla till toppen