Tar det slut när du sätter gränser? Så bryter du den onda cirkeln!

Har du varit med om att så fort du börjar ställa lite krav eller uttrycka vad du vill till personen de dejtar, då tar det slut? Först är allting frid och fröjd. Men så precis när du börjar slappna av och känna dig trygg, då skiter sig allt. Varje gång.

Det här kan verkligen låta som vansinnig otur eller som att personen du dejtar är taskig som går så fort du uttrycker ett önskemål, och förmodligen är det så du förklarar det som händer också. Så nästa gång väntar du ännu längre med att berätta vad du vill för att inte skrämma bort för tidigt. Låt oss undersöka det här mönstret lite närmare för du är inte i närheten av lika utsatt som du tror.

ANPASSNING LOCKAR FEL PERSONER

 Tittar vi på ditt beteende i den här situationen så lurar du ju faktiskt personen du dejtar. Du ägnar hela inledningsfasen av dejtandet åt att låtsas vara någon du inte är.

När du spelar översnäll, kravlös och medgörlig gör du dig attraktiv för personer som gillar översnälla, kravlösa och medgörliga personer (ofta för att de själva är rätt dominanta och kanske tom lite hänsynslösa). Ni är en perfekt match – bortsett från den lilla detaljen att du bara låtsas.

Så länge du har det här mönstret kommer du bara dras till den här typen av personer.  Det är därför du får för dig att “alla” är såhär och att du måste låtsas för att kunna dejta någon. Men det stämmer lyckligtvis inte alls.

Det finns massor av människor där ute som med glädje skulle respektera dina gränser och behov. Men de är inte intresserad av att dejta dig så länge du spelar översnäll och medgörlig. De vill dejta någon som har gränser och behov och just nu ser det ut som att du inte har några sådana.

Så inte nog med att du attraherar fel personer genom att bete dig så här, du håller dessutom de som det skulle funka med på avstånd!

SLUTA LURAS!

Att du lurar personerna du dejtar med en fejkad och anpassad personlighet är problematiskt i sig. Utöver det ändrar du dessutom den här fejkade personligheten till något annat. Det är inte jättekonstigt att människor blir förvånade över att du visar dig vara någon helt annan och blir besvikna över att de blivit lurade.

Det här betyder inte att du ska fortsätta anpassa dig, tvärtom! Det betyder att du måste sluta dejta personer som gillar att du anpassar dig. Du måste helt enkelt sluta luras när du dejtar!

“Men om jag är mig själv direkt kommer ju ingen stanna” tänker du kanske nu. Och nej, baserat på den typ av personer du dejtat hittills kommer nog inte så många av dem stanna. Och det är jättebra för du ska inte dejta dem!

Du ska dejta personer som gillar dig på riktigt, vilket bara kan hända om du visar vem du är på riktigt. Men du gömmer dig just nu för de personerna genom att låtsas vara en medgörlig låtsasversion av dig själv.

BÖRJA MED DEALBREAKERN!

Du behöver göra exakt det som just nu ser ut som dealbreakern från start! Vad är det du gör som får det att plötsligt skita sig? Att du sätter gränser, ställer krav, visar känslor, uttrycker behov eller något annat? De sakerna är inte problemet – de är lösningen! Men du måste göra det vid rätt tidpunkt och den tidpunkten är inte en bit in i dejtandet.

“Men så kan jag väl inte göra redan på trejde-fjärde dejten” tänker du förmodligen nu. Och nej, du ska inte göra det på tredje-fjärde dejten. Du ska göra det innan dejtandet ens har börjat! Alltså före första dejten!

Du ska göra exakt de sakerna redan från start för att så fort som möjligt skrämma bort alla som inte gillar det. Genom att göra det lockar du samtidigt alla som uppskattar att du har en personlighet, kan ställa vassa frågor, har ett djup och ett känsloliv och är en riktig människa som de kan ha en riktig relation med!

Dejting går lika mycket ut på att skrämma bort de som är fel som att locka de som är rätt. Och du gör båda samtidigt genom att visa så mycket av dig själv som möjligt så snabbt som möjligt. Och du behöver göra det direkt, innan första dejtan, för att kunna bedöma vem som är värd att dejta.

Varukorg
Rulla till toppen