fbpx

Varför HAPPY Dating?
Vad har lycka egentligen med dejtande att göra? Det är en utmärkt fråga.

Den gamla klyschan om att kärlek automatiskt leder till att vi lever lyckliga i alla våra dagar sitter förstås i, men i själva verket är både lycka och goda relationer färdigheter som du kan lära dig.

Enligt lyckoforskningen är en av de viktigaste sakerna i ett lyckligt liv just goda relationer (dock inte nödvändigtvis en partner), men sambandet går faktiskt åt båda hållen. Den som är eller känner sig ensam kan genom att höja sitt välbefinnande bli mer öppen för nya kontakter, möten och relationer.

Med en akademisk bakgrund inom positiv psykologi och lyckoforskning är det en viktig aspekt i mitt arbete även som dejtingcoach. I själva verket är de flesta coachingverktyg jag använder mig av hämtade från lyckoforskningen, och specifikt tillämpade på singlars kärleksliv. Det fungerar ypperligt bra, och leder till att du inte bara får ordning på dejtandet utan dessutom blir en lyckligare människa.

Nyfiken på lyckoforskningen? Läs vidare:

Vi får det bara bättre och bättre, så varför mår vi inte bättre?

För att materiellt välstånd inte är lika med lycka. När du har vad du behöver kommer du inte må bättre av mer. Särskilt inte om det som saknas är förmågan att uppskatta vad du har – då spelar det ju ingen roll hur mycket mer du samlar på dig.

Men reklambudskapen vill gärna få dig att tro det, och det känns ju bra en liten stund att köpa en ny pryl, eller bo större eller få en tjusigare titel på visitkortet. Det gör det. Men det går över farligt snabbt, och plötsligt sitter vi fast i ett evigt och mycket dyrt ekorrhjul.

Jag coachar många som på pappret ”har allt” – fint hus, bra jobb, schysst bil, resor, upplevelser och framgång i karriären –  men som ändå känner att något saknas. Men det här är inte otacksamma personer, det känns så för att något faktiskt saknas. Eftersom de är singlar ligger det nära till hands att tro att det som saknas är en partner men så enkelt är det inte. Istället jobbar jag enligt grundantagandet att din egen lycka är en utmärkt förutsättning för att kunna träffa någon, istället för tvärtom. Lyckliga människor är oerhört attraktiva, och det är faktiskt inte någon annans ansvar att göra dig lycklig utan ditt. Sen är du helt fri att dela den lyckan med vem du vill, vilket är en strålande förutsättning för goda relationer av alla sorter.

Lyckligtvis finns det massor av kunskap och forskning om vad som gör oss lyckliga, och det är inte så himla krångligt. Du vet redan vad som får dig att må bra, eller hur?

Kanske är det att umgås med dina vänner, träning, meditation, att se en riktigt bra film, krama någon du tycker om eller den där hobbyn som får tiden att flyga.

Ofta kommer saker i vägen för vårt välmående. Saker som prestationsångest, oro, stress, känslor av otillräcklighet, rädslor, behov av att vara omtyckt och bristande tillit till oss själva.

Klart som fasen att livet känns kämpigt då, hur fin bil du än har. Men det behöver inte vara så. Det finns mängder av enkla och praktiska verktyg med stöd i forskningen och så fort du börjar använda dem kommer saker förändras. Även små förändringar gör stor skillnad.

Jag hjälper dig gärna att reda ut det som snurrar och skaver på insidan så att du kan känna ett inre lugn och börja njuta av allting som du faktiskt har, samtidigt som du inser att din lycka inte hänger på det. Lyckocoachingen är en helt integrerad del i dejtingcoachingen som du kan läsa mer om här.

Förresten, jag bloggade om lyckoforskning på Aftonbladet.se i 1,5 år, klicka här om du vill läsa.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng