Hello Happiness Julkalender #14 Förvänta eller uppskatta?

Christine Carter är sociolog, författare och lyckoexpert vid UC Berkeley’s Greater Good Science Center. Hon pratar om något som hon kallar för överflödsparadoxen. Den är en konsekvens av att vi i västvärden lever i ett sådant överflöd och med sådana enorma möjligheter att det blir lätt att ta det goda i livet för givet.

Konsekvensen av att standarden är så hög blir att vi lätt blir besvikna när något inte når upp till den istället för att uppskatta vad vi har, och att vi blir besvikna när vi inte får vad vi vill ha istället för att bli tacksamma när vi får det.

Kanske blir detta extra tydligt under julen då förväntningarna ofta trissas upp ännu mer, menar hon. Lösningen är att fokusera på tacksamhet. Christine Carter rekommenderar följande:

1. Skapa egna jultraditioner som fokuserar på tacksamhet.

2. Hjälp personer som har det sämre än du.

3. Hitta något att uppskatta i ögonblicket du befinner dig i just precis nu.

thank-you-391055_1280

Håller du med Christine? Kommentera gärna och dela dina tankar.

 

 

Föregående
Nästa

Kommentarsfältet är stängt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng