Sluta hitta på vad andra människor tycker om dig!

Baserar du ditt beteende på vilken respons du tror att det kommer få från personen du dejtar? I viss mån är det såklart inget fel med det, men många har det som sin enda källa till input och då är det värre. Det innebär nämligen att du lever ditt liv i en hypotetisk låtsasvärld. Det är dags att landa i verkligheten.


Jag är ledsen, men du kan inte läsa tankar, inte se in i framtiden heller. Det vore väldigt bra för ditt dejtande om du slutade försöka. Inte minst på grund av att du inte kan basera ditt beteende på vad du tror att andra människor vill. Det blir inte ett bra liv eller bra relationer. Du behöver basera ditt beteende på vad du vill. Vara sann mot dig själv.

“Vad kommer hen tycka om…” är en skitfråga!
En betydligt bättre fråga är “Hur vill jag bete mig i den här situationen?”

Då ställs vi inför nästa dilemma. Personer som navigerar utifrån vad de tror (=hittar på) att andra människor ska tycka har ofta usel koll på vad de själva tycker. Men det är i så fall en utmärkt insikt, för då får du börja ta reda på det. Det är faktiskt det enda som är viktigt. Den enda person som du behöver hålla reda på vad den vill, tycker, tänker och känner är du själv.

Om du inte vet det, föreslår jag att du omedelbart riktar tillbaka ditt fokus till frågan “vad vill jag?” varje gång du kommer på dig själv med att spekulera i (=hitta på) vad någon annan tycker. Du kommer få ohyggligt många chanser att öva varje dag. 😉

VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN

Du behöver ge andra människor utrymme att vara som de är. För ytterligare ett problem med att försöka räkna ut vad andra vill och anpassa dig till det är att du inte ger dem utrymme att själva välja sina känslor och beteenden.

Du manipulerar ju skiten ur dem för att de inte ska göra vissa saker (tex kritisera dig) eller inte känna vissa saker (tex ilska).

Det är dags att släppa det där nu. Låt andra människor vara ifred! Sluta lägga dig i hur de väljer att bete sig och vilka känslor de väljer att känna! På riktigt, det är inte ditt ansvar, och det förstör ditt sociala liv!

Återigen, du har ansvar för dig. Alla andra (vuxna) människor har ansvara för sig själva. Om du råkat få den ekvationen om bakfoten (det är lätt hänt och väldigt vanligt), och fått för dig att du är ansvarig för alla andra människor och ingen har ansvar för dig, då behövs en reality check: världen kretsar inte runt dig.

Andra människors beteenden är inte en direkt respons av vad de tycker om dig. De bär på egna tankar, känslor, minnen, problem och rädslor som du aldrig kommer kunna räkna ut (=hitta på). Sluta tro att allting handlar om dig.

Du kommer spara oceaner av tid, energi och tankekraft på att sluta försöka förutse framtiden och lägga dig i vad du tror (=hittar på) att andra människor tycker. Lättnaden över att bara behöva ta hand om en person, dig själv, istället för hela världen minus en person är enorm.

Dessutom, vill du ha en chans att faktiskt bli omtyckt av någon måste du ge människor utrymme att självvalt få gilla dig. I det ingår att de också har utrymme att låta bli.

Vill du ha hjälp med att sluta anpassa dig så du kan bli klar över vem du är och börja dejta något som gillar det? Läs mer om coaching här.

Varukorg
Rulla till toppen