fbpx

Nej, det finns ingen brist på singlar. Tvärtom!

Det är så spännande att få sitta på första parkett till människors kärleksliv och höra hur de resonerar. Alla som kommer till mig har sin högst personliga idé om hur saker och ting ligger till, och många är både upprörda och uppgivna. En sak som bidrar till det är den ständigt återkommande idén om att alla singlar har tagit slut.

Människor kommer till mig och hävdar med full övertygelse saker som:
– Det finns inga singlar kvar (ironin i att de säger det till någon som försörjer sig på att jobba med singlar tycks gå dem helt förbi)
– Alla är gay och det är inte jag
– Alla är för gamla/unga
– Det är bara bottenskrapet kvar (“vad är det för fel på dem?!”)
– Är du över 35 har alla redan gift sig
– Alla män bor i London (verkligt exempel)

Men nej, det finns i själva verket gott om singlar i Sverige. Extremt gott om singlar faktiskt. Tittar vi på det rent statistiskt bor i vi världens ensammaste land: 40% bor själva! Att bo själv är inte nödvändigtvis samma sak som att vara singel, men ser vi till samhällsutvecklingen har vi historiskt sett aldrig varit i närheten av dessa siffror. Förr flyttade människor ihop och startade familj betydligt tidigare och det var undantagsfall att som vuxen bo själv och vara ogift.

DU ÄR INTE ENSAM OM ATT VARA ENSAM

Problemet är alltså inte att alla singlar är slut, problemet är tvärtom att vi är jävligt ensamma. Göran Berfenstam forskar om ensamhushåll och pratar om en värdeförskjutning.
– Vi har i ökad grad blivit mer intresserade av självförverkligande, vilket gör att vi är mindre beredda att kompromissa i ett parförhållande.

Detta syns inte minst i den globala studie som mäter värderingar i olika länder: World Values Survey. Den handlar bland annat om just hur vi ser på självförverkligande. Tittar du på diagrammet ovan ser du att Sverige ligger helt ensamt längst upp i ett hörn. Så extrema är vi, och det är därför så många av oss bor ensamma och är singlar.

Ur ett globalt perspektiv är det helt optimalt att bo i Sverige om du letar efter andra singlar.

Det kan absolut kännas svårt att träffa någon (uppenbarligen är du inte ensam om att inte ha gjort det) men brist på människor är inte problemet!

Jag tror att många blandar ihop sin egen sociala krets med Sveriges population så saknas det intressanta människor att dejta i ditt liv behöver du ändra på det. Att skylla på att “alla män är slut” håller tyvärr inte.

Här har jag bloggat om tre saker som heller inte ligger bakom dina dejtingproblem. Något som däremot kan ligga bakom är det här, det här eller det här. Förmodligen också detta.

Vill du ha min hjälp med att skapa förändring? Läs mer om dejtingcoaching här.

Föregående
Nästa

2 Responses to Nej, det finns ingen brist på singlar. Tvärtom!

 1. Miss Februari säger:

  Det är i alla fall ont om fräscha vältränade män på datingsidorna som är intresserade av feminism, strikt vegansk kosthållning och djur rättsfrågor ?
  Standarden på inledningsfraser – Sötis, snygging, är du busig?, jag är stor…
  ? OMG tack.. men definitivt nej tack

  • Singlar finns det gott om, singlar som matchar just dina preferenser däremot är en annan femma. 😉

   Prova att leta efter singlar i sammanhang där många är feminister och veganer istället för att leta efter feminister och veganer i sammanhang där många är singlar. Ofta funkar det bättre. Kolla upp mitt blogginlägg om att Tinder är som Ica Maxi, där skriver jag mer om det. 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng