Varför blir jag inte attraherad av bra personer? 

Det finns en fråga som jag får otroligt ofta. Kanske särskilt från personer som jobbat med sig själva och sitt dejtande ett tag, och börjat lära sig om emotionell kontakt och inser att att det är dags att släppa taget om sitt gamla sätt att dejta. Och mer specifikt om sin gamla typ av personer. 

Då låter det ofta såhär:

Så hur kommer det sig att det är så vanligt att inte känna attraktion för bra personer? Jag postade ett inlägg på Instagram igår om att vi ser detta som ett statiskt faktum.

Särskilt mycket pratas det ju om att kvinnor dras till assholes, men vi ifrågasätter sällan varför det är så. För naturligtvis finns det en anledning!

Så hur kommer det sig att det är så vanligt att inte känna attraktion för bra personer? Jag postade ett inlägg på Instagram igår om att vi ser detta som ett statiskt faktum.

Ingen människa föds med en naturlig preferens för att bli behandlad illa. Däremot blir många (inte bara kvinnor) tvungna att lära sig hantera dåligt bemötande under sin uppväxt, vilket gör det normaliserat för dem, och samtidigt utesluter möjligheten att uppleva hur sunda uttryck för kärlek känns och ser ut.

Och eftersom sund kärlek är något helt annat, blir det svårt att känna igen, bemöta och förvalta det när det väl dyker upp. Istället blir det exakt som personerna ovan beskriver:

Det känns tråkigt, som att något saknas.

Och ja det gör det, men det är inte det som är problemet (det är tvärtom fantastiskt!) Problemet är att du inte ersatt det som saknas med något bättre.

Tolkar du kaos, emotionell stress och tvära kast mellan hopp och förtvivlan som kärlek eller passion, ja då kommer du tro att du går miste om något när dessa saker inte längre finns. Precis som den här väldigt insiktsfulla följaren beskrev så klockrent i en kommentar under inlägget:

För att kunna skapa attraktion, spänning, pirr och kärlek på sätt som inte involverar kaos, behöver vi reda ut det här missförståndet.

Det är nämligen ett helt logiskt missförstånd, som kallas misattribution of arousal. Det innebär att vi feltolkar stress i kroppen som attraktion även om vi i själva verket är t.ex rädda eller oroliga.

Jag berättar mer om detta + vad du gör åt det i den här videon på Happy Datings Youtube-kanal:

Videon är en del av onlinekursen Red Flag Detox, som lär dig vad som ligger bakom de missförstånd och psykologiska mekanismer som gör att vi fastnar i ett kaotiskt dejtande. Du får såklart också praktisk guidning ut ur det, och en snitslad bana till ett dejtande där du skapar attraktion på sunda grunder med människor utan röda flaggor.

Och nej, att dejta på ett sunt sätt kommer inte vara tråkigt eller på bekostnad av passionen, vilket brukar vara den stora rädslan.

Det kommer tvärtom bli MER spännande, äventyrligt, sexigt, härligt och hett – och dessutom tryggt, stabilt och kärleksfullt på riktigt – när du inte längre blandar ihop emotionellt kaos, drama och otillgänglighet med attraktion! Läs mer här!

Varukorg
Rulla till toppen