Nej, du ska inte “ge alla en chans”!

Fördelen med nätdejting och alla appar är att utbudet är enormt. Men det är också en nackdel. För det innebär att du inte har något alls gemensamt med väldigt många personer där. Det finns liksom inget urval överhuvudtaget på de flesta ställen. Det innebär att du behöver gallra själv.

Men många gör inte det. Istället dejtar de utifrån inställningen att man “inte ska döma för fort” och tänker att man “måste ge alla en chans”. Men nej det måste du verkligen inte!! Du behöver se Tinder som som en offentlig plats. Samlade vi ihop 100 singlar som råkade finnas på torget i din stad en vanlig eftermiddag utan något annat kriterium än att de ville gå på dejt skulle en stor majoritet av dem inte vara i närheten av rätt för dig. Tinder är exakt likadant!

Att högerswipa eller till och med gå på dejt med någon för att hen var lite söt och inte verkar galen (eller ännu värre, för att hen gillade dig), det räcker inte!! Du behöver höja ribban och sluta chansa när du dejtar om du vill träffa någon som passar dig.

DET RÄCKER NU!

Många jag coachar har gått på ohyggligt många dejter. De tappar massor av energi på att gång på gång börja om med nya personer och öppna sig för främlingar. De är helt enkelt jävligt trötta på att dejta, eftersom det inte leder någonstans.

När något inte funkar är den spontana reaktionen sällan att höja sina krav. I takt med att hoppet sjunker sänks därmed också kraven. Det sätter igång en ond spiral: ju sämre dejterna går, desto fler personer överväger man att säga ja till vilket leder till att man går på ännu fler dejter med personer som är ännu mer fel. Och så sjunker hoppet ännu mer osv osv.

Många som är inne i den här spiralen har dessutom vänner som säger åt dem att inte vara så kräsna och att de behöver sänka sina krav. Lyssna inte på dem för det är precis tvärtom! De flesta vet egentligen rätt väl vad de vill ha (eller iaf vad de inte vill ha) men lyssnar inte på den känslan.

Istället överrationaliserar de, tänker “tänk om”, vågar inte välja bort för att det känns taskigt eller styrs helt av FOMO (fear of missing out). Sen fortsätter de dejta personer som de egentligen vet är fel för dem, och blir tokfrustrerade över att det aldrig känns bra.

SLUTA SLARV-DEJTA!

Känner du igen dig? Då är det dags att bryta det här mönstret nu! Du kan lita på magkänslan och dina tidigare erfarenheter. Är du inte särskilt sugen på att träffa någon, låt bli! Dejta bara personer som du faktiskt känner dig nyfiken på och lockad av.

“Men man vet ju inte i förväg vem som faktiskt är intressant” kanske du tänker. I så fall behöver du bli bättre på att ta reda på det! Ha intressantare chattdiskussioner med personer som du överväger att träffa. Prata inte bara kort om väder och vind innan ni styr upp en dejt!

Du behöver bli klar över vilken typ av egenskaper du uppskattar hos en partner och vad du vill att er relation ska bestå av så du vet vad du letar efter. Skapa sedan samtal om ämnen som faktiskt intresserar dig. Om saker som är viktiga för dig och om sådant som säger något om den andra personen.

Ta reda på om personen är värd din tid och lita på svaret du får. Det är inte ditt jobb att gissa, chansa och hoppas. Kvalitet framför kvantitet!

Annars är det som att söka alla jobb på Platsbanken eller gå till gymmet och provsitta lite i alla maskiner. Det kommer inte ge ett bra resultat! Jag gissar att det inte är så slarvigt du sköter din karriär och din träning. Så sluta slarv-dejta!

Du har inte tid att dejta vem som helst, och vem som helst ska inte ha chans att få dejta dig!

Varukorg
Rulla till toppen