Hej där journalist/producent/innehållsplanerare!

Jag medverkar ofta som dejtingexpert i media och eftersom jag får många förfrågningar och vet att din tid är dyrbar vill jag dela några ord om hur jag resonerar kring att medverka i media.

Det korta svaret är att det gör jag gärna, så länge ämnet är intressant, relevant och går djupare än “do’s and dont’s på första dejten”, “bästa tinderprofilen”, “bästa flirtstället” osv. Det här innebär i praktiken att jag inte är intresserad av att medverka i sändningar på ett fåtal minuter eller ge “fem snabba dejtingtips” till en kort notis utan sammanhang.

Efter att ha coachat över 1000 singlar har jag stenkoll på vad de kämpar med och undrar över = klickar på och verkligen vill läsa, se och höra. Så låt oss skapa fantastiskt innehåll tillsammans genom att dra nytta av det och gå djupare, utan att för den sakens skull bli pretto och tappa klickbarheten. (Som här, här och häroch ännu mer finns här).

Vill du skapa unikt innehåll om dejtande, som går djupare än klyschiga quickfix-tips och sticker ut i mediabruset, är du varmt välkommen att höra av dig.

Här är 12 förslag på ämnen jag gärna pratar om:

 • Duktighetsdejtande, att fastna i “intervjuläge” och bara framhålla fakta om sig själv, istället för att skapa emotionell kontakt. Det här är supervanligt eftersom de flesta drillats sedan barnsben i att prestera och vara “duktiga” men inte i att vara personliga, sårbara och emotionellt öppna.
 • Dejtingklyschor. Det finns hur många som helst. “Var dig själv bara” (vad nu det betyder?!), “du har bara inte träffat rätt än” (lägger hela makten utan för dig själv), “det händer när det händer” osv. Den gemensamma nämnare är “gör ingenting alls så ska du se att det ordnar sig” och det är ett horribelt råd att ge till någon som kämpar, särskilt eftersom det finns högst konkreta lösningar.
 • “Det säger bara klick” – eller? Och vad gör man i så fall om det aldrig klickar? Vad många inte vet är att du behöver bidra till att SKAPA klicket, men tyvärr sitter många bara och väntar på det utan att göra något alls.
 • Anpassning. En av de absolut största och vanligaste dejtingfällorna är att du anpassar sig för att bli omtyckt. Det funkar inte alls, och för många är det stort och ovant att hitta, prioritera och uttrycka sina egna åsikter, gränser och behov. Men det är helt nödvändigt att kunna när du dejtar, och senare i en relation.
 • Du ska inte ge alla en chans! Många singlar har inte tänkt längre än att de vill träffa “nån” och har ingen aning om vad relationen de längtar efter ska innehålla, hur den ska kännas, varför de vill ha den eller vem de passar ihop med. De flesta tror att de är för kräsna när problemet betydligt oftare är det motsatta.
 • Kan du prata om känslor? Jag har skrivit ett blogginlägg om konsekvensen av att växa upp i en familj där man inte pratade om känslor, läs mer där. Det är en ordentlig stoppkloss för dejtandet.
 • Sex vs vänskap. Många fastnar i en av två kategorier när de flirtar och dejtar: sex men inget mer vs vänskap men inget mer. Hur kommer det sig och vad gör man åt det?
 • Dejtingtrötthet. Många gillar inte alls att dejta. De har gjort det i flera år och det går inte som de vill och de ser det mest som ett nödvändigt ont. Vad beror det på och hur hittar du dejtingglädjen igen?
 • Dejtingpanik och otrygg anknytning. Väldigt många singlar upplever en extremt stark panik och rädsla så fort de börjar tycka om någon på grund av att deras otrygga anknytning signalerar att närhet=fara. Själva är det helt omedvetna om detta och får sällan heller förståelse från omgivningen när de brakar ihop totalt över ett uteblivet sms eller annan ovisshet i dejtandet. Extremt klickvänligt ämne som berör väldig många.
 • Gräset är grönare-problem. De oändliga dejt-möjligheterna i dagens digitala dejtingvärld påverkar förmågan att faktiskt välja någon. Det handlar inte bara om att gräset är grönare någon annanstans, forskning visar att för många val gör oss oförmögna att välja något överhuvudtaget, och mindre tillfreds med de val vi ändå gör.
 • Gränser. För att kunna ha goda relationer och dejta på ett sunt sätt behöver du veta vad som känns bra för dig och känna dig trygg med att uttrycka det. Detta är något många saknar fullständigt och ett tacksamt ämne att på ett konkret sätt prata om och ge praktiska tips kring.
 • En är inte vägen till lycka – lycka är vägen till en relation! Många singlar har “allt” utom en partner och skyller livs-skavet på att de är singlar. I själva verket skaver livet för att de slutat ha roligt, glömmer att prioritera sig själva och lever sitt liv för andra. En partner hjälper inte mot. Bästa förutsättningen för en relation som är rolig och känns bra ett singelliv som är roligt och känns bra. Jag förklarar hur det hänger ihop och hur du gör.

Låter det intressant? Kontakta mig så pratar vi vidare!

 

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng