Rinner dina dejter ut i sanden? Läs detta nu!

 

Appar och dejtingsidor har gjort det lättare än nånsin för människor att få kontakt och mötas. Det är toppen! Men sen då? Om du inte kan skapa härliga dejter IRL gör det inte så stor skillnad.

Många singlar går på massor av ofta rätt trevliga dejter – men det händer inte så mycket mer. Kanske blir det en andra eller tredje dejt men förr eller senare avtar intresset och det rinner ut i sanden.

Det blir ju sjukt frustrerande, särskilt när man inte fattar varför det händer! Ni hade ju trevligt, varför blev det såhär igen?! Man känner sig hjälplös när den andra personen inte hör av sig och många har såklart provat att höra av sig själva men insett att det inte heller funkade. Det är lätt att uppgivet konstatera dejtande mest verkar handla om att spela spel eller verka svårfångad. Men man måste ju få höra av sig till nån man vill träffa, eller hur?

Självklart får du det. Problemet är inte att du hör av dig. Problemet är att du hör av dig till en person som uppenbarligen inte var särskilt intresserad! 

Och det problemet uppstod på er första dejt, inte fyra dagar senare. 

Så fort du börjar dejta bättre kommer det gå bättre! Här är tre vanliga dejt-missar som de flesta inte har en aning om att de gör. Känner du igen dig vet du exakt vad du behöver ändra på från och med nu.

TRE DEJT-MISSAR DU MISSAR


1. DU FLIRTAR INTE

Förvånansvärt många dejter är helt flirt-lösa. När jag frågar mina klienter om de flirtar på sina dejter börjar de flesta skruva lite på sig innan svaret kommer: “Flirta..? Näeee, det vet jag inte riktigt om jag gör. Usch jag tycker det är så jobbigt, jag vet nog inte ens hur man flirtar…”

Om du inte vet hur man flirtar och/eller är obekväm med det kommer det såklart påverka hur ditt dejtande utvecklar sig. Dina dejter blir inte så mycket mer än trevliga om du inte är mer än trevlig. Då blir det vänskapligt istället. Och rinner ut i sanden.

Om du inte har stenkoll på hur en flirtig dejt kan se ut kan du fråga dig “hade vi någon kroppskontakt på dejten?”, “skrattade vi mycket?” och “var det någon av oss som sa något som var lite flirtigt eller anspelade på sex?”. Om svaret är nej, vilket det väldigt ofta är, misstänker jag att dejten mest bestod av att ett ganska alldagligt samtal. Ni rörde inte vid varandra, det var inte särskilt kul och ingen flirtade. Har jag rätt?

Det låter det ju inte superjuicy precis, eller vad tycker du? Och kanske är det inte jättekonstigt att halvtråkiga, halvstela, o-flirtiga dejter rinner ut i sanden..?

Frågan är vad som skulle hända om dejten bestod av roligare saker än ett stelt samtal. Om ni rörde vid varandra ibland och du medvetet kunde skapa attraktion mellan er.

Låter inte det som en ganska klockren väg till en andra dejt? 😉

2. DU GRUBBLAR SÖNDER DEJTEN

Nu gissar jag bara, men jag måste ändå fråga. Kan det möjligtvis vara så att du ibland sitter på dina dejter och grubblar på om den här personen är rätt, om ni kommer ses igen, om du ser bra ut, hur du uppfattas, om det här också kommer rinna ut i sanden osv osv osv?

Om så är fallet är det ju rent krasst så att du sitter på dina dejter och tänker på annat. Du är inte närvarande och du tänker mer på dig själv än på personen du är där för att lära känna.

Du tror förmodligen att det här inte märks, eftersom du ställer frågor, kan snacka och är just trevlig samtidigt som du grubblar. Men det märks ju när någon inte är närvarande, inte sant? Och det märks också när någon är det. När någon riktar sin fulla uppmärksamhet mot dig känns det ju i hela kroppen. Du känner dig sedd och i kontakt med den andra, eller hur? Det är en väldigt häftig känsla att mötas i. Det är i det utrymmet som spännande möten, gnistor, känslor och en flirtig kontakt kan uppstå.

Men om du inte är närvarande utan ägnar dejten åt att grubbla går det ju inte att möta dig. Det går inte att känna in dig ordentligt och det går inte att bli kär i dig. För du är inte där.

3. DU FOKUSERAR PÅ FAKTA ISTÄLLET FÖR KÄNSLA

När man tänker på det är det ju rätt uppenbart att förmågan att flirta och vara närvarande är ganska avgörande när du dejtar, eller hur? Ändå fokuserar många på något helt annat: fakta.

Istället för att medvetet skapa en skön känsla på dejten läggs stor (eller all) vikt vid av att samla information om den andra personen. Utifrån den datainsamlingen går man sen hem och försöker analysera ifall detta var The One. Det funkar förstås inte.

Du dejtar ju för att du vill känna saker, och då kan inte dejterna (eller du) vara enbart logiska, rationella och faktabaserade.

Vetskap om var någon gick i mellanstadiet, har för skostorlek eller hur många kvadrat de bor på är inte vad som kommer avgöra om ni är rätt för varandra eller få känslor att uppstå.

Känslor kräver känslor. Vill du möta någon du kan känna saker för och tillsammans med (oavsett om det gäller lite skön kåthet för en kväll eller stor kärlek för resten av livet) måste ni möta varandra på ett djupare och mänskligare plan än så.

Prata om drömmar och passioner, dela mer och mindre sårbara saker om er själva med varandra och skapa den öppenhet som krävs för att dejten ska bli mer än en torr intervju om sakförhållanden.

VAD SKAPAR EN BRA DEJT?

Du har betydligt större inflytande över hur dina dejter går än du anar! Vad ni gör, vad ni pratar om och hur du tänker inför en dejt påverkar vilken typ av kontakt som uppstår mellan er. Hur lekfullt, charmigt eller flirtigt du beter dig på dejten på verkar också, precis som i hur stor utsträckning du beter dig artigt, trevligt och korrekt. Det i sin tur påverkar hur personen du dejtar uppfattar dig och vilken kontakt som uppstår mellan er.

Ju bättre du blir på att dejta, desto bättre kommer det gå. Som du märker är det inte några stora eller omöjliga saker det handlar om; du måste bara veta vad som funkar och inte. Men det är helt avgörande att du ser det som en kompetensfråga och inte som något som “händer när det händer”, eller hänger på att den andra personen på något magiskt vis ska vara rätt (vad det nu innebär).

Halva dejten består av dig. Fokusera på att optimera förutsättningarna på den halvan.

Varukorg
Rulla till toppen