Har du dejting-superkrafter?

Kan du kliva in i ett rum fullt av människor och med nästan magisk precision hitta den som är gift, oseriös eller inte kommer vara intresserad av dig?

Det här är en “superkraft” som många singlar besitter, och som gör att de gång på gång gör exakt samma misstag med exakt samma typ av personer.

Det jävliga här är att det ser ju ut som att det är de andra som har något gemensamt!

Det blir därför väldigt lätt att få idéer om hur “alla män” (eller kvinnor) är. Men “alla” har väldigt lite gemensamt. Som dejtingcoach har jag hört alla varianter av hur “alla” är och, tro mig, det finns inga gemensamma nämnare.

Däremot kan man ju fråga sig hur just du lyckas pricka in exakt det du inte vill ha varenda gång..?

För många handlar det här mönstret om att man upptäckt en liten liten zon som innebär precis så mycket närhet som man klarar av. Även om man uppriktigt hävdar att man vill träffa någon att ha en relation med. Men det är inte bara ditt vuxna, logiska jag som är med och tar besluten här. För den som bär på en gammal rädsla för att bli sedd, sviken eller sårad blir det en fiffig (och ofta helt omedveten) försvarsmekanism att bara intressera sig för, eller överhuvudtaget se, personer som av olika skäl är otillgängliga.

Att inte ha någon på gång känns för jobbigt för många, men att möta någon det faktiskt skulle kunna funka med blir för intensivt så genom att bara intressera sig för personer som det inte kan bli något med kan man hålla hoppet vid liv utan att känna sig trängd – dessutom med extrabonusen att du kan skylla på den andra personen när det skiter sig. Rätt fiffigt ändå, när man ser igenom mönstret, tycker du inte? 😉

MEN VAD GÖR JAG ÅT DET DÅ?

Det första steget för att bryta mönstret är att börja använda den här superkraften till din fördel. Du är ju expert på att klicka med personer som inte kan ge dig vad du vill ha. Det är nu din största styrka.

När något du känner igen från förr som du inte vill ha dyker upp måste du välja bort det från och med nu. Såhär:

När någon säger “jag är gift” minglar du vidare.
När någon som du vet inte vill samma saker som du flirtar med dig flirtar du inte tillbaka.
När någon inte verkar intresserad av dig accepterar du det istället för att för att tänka “tänk om…” tusen gånger eller försöka manipulera personen till att gilla dig.

“MEN DÅ BLIR DET JU INGEN KVAR JU”

Jag hör vad du tänker. Du har ju inte dragits till de här omöjliga personerna med flit, utan det har förmodligen verkat som att det är vad som står till buds. Men det är lyckligtvis inte sant. Dina tidigare erfarenheter är inte lika med som allt som finns tillgängligt där ute i världen. Det ser bara ut så. För just dig. Just nu. Andra ser helt andra saker. Det finns oändligt mycket mer, men det syns inte så länge det här mönstret styr vad du ser.

Så nej, det blir inte “ingen kvar” när du slutar jaga personer som inte funkar. Det som blir kvar när du väljer bort det du inte vill ha är: det du vill ha. Rätt logiskt ändå, inte sant?

Och allt börjar med att säga nej till det som du vet inte kommer funka. Bara denna lilla förändring kommer ge dig tid, energi och emotionellt utrymme för att träffa någon som vill samma sak som du. Plötsligt är du tillgänglig för något som faktiskt kan funka när du inte längre har livet fullt av strul.

DU HAR MER MAKT ATT PÅVERKA ÄN DU TROR

Framför allt tar du tillbaka makten över vad som händer. För 50% av det ditt gamla mönstret består ju av dig. Du har valt de här personerna. Gång på gång. Du har dejtat dem mot bättre vetande (kanske inte mot bättre vetande den första gången, men på sistone har du sett genom fingrarna med rätt mycket, inte sant?). Du har messat, längtat och hoppats. Men är slut med det nu.

Din enda chans att få vad du vill ha är att omedelbart börja säga nej till det du inte vill ha. Njut av lugnet en stund. Reflektera sedan noggrant över vad du faktiskt längtar efter. Om allt var möjligt, hur skulle du dejta då? Vem skulle du träffa? Vad skulle ni göra? Hur skulle ni förhålla er till varandra? Hur skulle det kännas?

Vill du ha min hjälp att bryta gamla mönster rekommenderar jag att du bokar en prova-på-session till halva priset här. Under en timme pinpointar vi hur dina mönster ser ut, exakt vad du behöver göra för att bryta dem, och hur du skapar nya mönster som leder dig dit du vill istället. Läs mer här.

Varukorg
Rulla till toppen