Tio böcker för ditt dejtande!

Mina coachingklienter får ofta i hemuppgift att läsa böcker om saker vi pratat om i coachingen. De flesta har redan läst Hemligheten av Egil Linge och det är toppen för den ger en god förståelse för varför dejtandet kan strula. Många verkar dock missa att göra övningarna i boken och utan praktisk handling sker ingen förändring.

Därför jobbar jag superpraktiskt i coachingen och rekommenderar nästan enbart böcker som också visar vad du behöver göra för att skapa förändring. Här är en lista med tio böcker som jag ofta tipsar om:


TIO BOKTIPS

Lyckans Verktyg av Sonja Luybomirsky – Grundläggande lyckoforskning + 12 konkreta lyckostrategier. (Happy Dating förutsätter att du har koll på happy-biten!)

Why him? Why her? av Helen Fischer – Förklarar varför vi dras till och passar bättre ihop med vissa personer än andra utifrån hjärnforskning.

Get the guy av Matthew Hussey – Konkret dejtinghandbok av brittisk dejtingcoach. Inte mycket psykologi men massor av praktiska tips.

Mindset av Carol Dweck – För perfektionister som avskyr att vara nybörjare och mår dåligt av att göra saker de inte redan kan (tex dejta).

Du är inte knäpp…det är din mamma av Danu Morrigan – Om du har en dominant, manipulerande och/eller martyr till mamma som inte respekterar dina gränser är den här boken ett måste!

I mötet mellan kärlek och makt av Elaine Aron – Praktisk bok full av visdom för dig som ständigt jämför dig med andra och känner dig underlägsen.

Daring Greatly av Brené Brown – Sårbarhetshandbok som förklarar varför det är helt nödvändigt att vi vågar öppna oss för människor vi vill ha nära relationer med, och visar hur du går tillväga. (Heter Mod att vara sårbar i svensk översättning)

Self Compassion av Kristin Neff – Oerhört klok och sympatisk bok från en av världens främsta forskare på självmedkänsla, full av evidensbaserade övningar som praktiskt visar hur du gör för att bli vän med dig själv.

Lev med din kropp av Ata Ghaderi och Thomas Parling – Författarna har forskat på kroppsuppfattning och ätstörningar vid Uppsala Universitet och har skrivit en bok som ger dig klarhet över din dysfunktionella syn på din kropp och hjälper dig att leva ett fritt liv som inte konstant handlar om hur du ser ut.

Dejting börjar med dig! av Linnea Molander – Naturligtvis rekommenderar jag min egen bok också. Den handlar om anpassning, dejtingpanik och övertänkande och är en sammanfattning av sex års coachande av över tusen singlar. Boken fyller de viktigaste kunskapsluckorna och  innehåller enkla men effektiva övningar som transformerar ditt dejtande. Klicka här för att läsa mer och köpa boken.

Varukorg
Rulla till toppen