Tre steg till mer tur och bättre dejter (enligt forskningen!)

Det finns nog få områden i livet där vi förlitar oss lika mycket på tur, slump, ödet och att saker bara ska hända av sig själva som när det gäller våra kärleksliv.

“Tur i kärlek” är ju ett etablerat begrepp men vi pratar sällan om “tur i arbetslivet” eller “tur i ekonomi”.

Att förlita sig på tur när det gäller något så stort och viktigt som sitt kärleksliv låter onekligen ganska riskabelt, eller hur?

Men det beror faktiskt lite på hur vi definierar tur. De flesta ser turen som något som ligger helt utanför dem själva. Som något man antingen har eller inte har. Men tänk om tur är något du skapar själv?

Lyckligtvis finns det nyfikna människor som forskar på det mesta för att ta reda på hur det ligger till. En av dem är Richard Wiseman som ägnat år åt att forska på just tur.

Han studerade personer som definierade sig själva som tursamma och jämförde mer personer som inte tyckte att de hade tur. Det visade sig att de tänkte och betedde sig på helt olika sätt! Kan du gissa vad som hände när oturspersonerna började bete sig likadant som turknuttarna? 😉

De fick mer tur förstås! Så Wiseman skapade en “turskola” med konkreta övningar för den som vill skapa mer tur i sitt liv. Och som av en händelse matchar dessa beteenden ganska exakt vad jag brukar lära mina coachingklienter att göra.

TRE STEG TILL MER TUR OCH FLER DEJTER

Här är några av sakerna Wiseman rekommenderar för mer tur, och jag rekommenderar för mer framgångsrikt dejtande:

  • Socialisera! Tursamma personer är sociala och “utsätter” sig för turen genom att prata med nya människor. Det underlättar förstås att ha ett nätverk och vara van vid att ta kontakt oavsett om du vill ha en partner eller ett nytt jobb. Den som har ett nätverk och är van vid att prata med nya människor lär känna fler personer och får mer hjälp, ett bättre relationer och fler möjligheter, oavsett om det gäller jobb, dejting eller livet i stort. Dessutom blir livet roligare! Allting börjar med ett enkelt hej.
  • Lyssna på magkänslan. Det intressanta är att personer med tur inte har mer eller bättre intuition än andra, de tar den bara på större allvar och är bättre på att lyssna och följa den. Det visade sig göra hela skillnaden. De flesta jag coachar hör också sin magkänsla viska i bakgrunden, men väljer att följa någon av alla skrikiga tankar istället. Det brukar leda till knas, och så fort de lär sig att följa magkänslan lugnar sig allt och går bättre. Prova!
  • Slappna av och träna upp din närvaro.  När du är lugn och avslappnad är du närvarande för att upptäcka livets överraskningar och möjligheter. I ett riggat experiment gick stressade personer “med otur” rakt förbi en sedel som låg på marken, medan de mer närvarande turknuttarna såg den och plockade upp den. Om vi byter ut sedeln mot någon som nyfiket och flirtigt försöker få kontakt med dig, märker du det då eller är du så stressad och upptagen av egna tankar att du går rakt förbi – och sen skyller på otur?

* * * * *

Testa dejtingcoaching till halva priset.
Ladda ner Minipodden och få Happy Datings Nyhetsbrev:

Varukorg
Rulla till toppen