Är du trött på nätdejting? Prova det här istället!

Många verkar dra likhetstecken mellan att dejta och att nätdejta. Förvånansvärt många verkar se nätdejting och singel-appar som det enda alternativet. Och visst är det ett fantastiskt alternativ, men långt ifrån det enda.

Nätdejting passar inte heller för alla. Vissa gillar inte att dejta främmande människor utan föredrar att lära känna nya personer i större sociala sammanhang istället. Träffar du någon på en fest hos en kompis, eller en kurs får du till exempel se hur din potentiella flirt eller dejt för sig i den sociala miljön och interagerar med andra. Ni har också gemensamma vänner/intressen vilket brukar vara en hint om gemensamma värderingar, och ni möts i en mer avslappnad och organisk miljö än en uppstyrd dejt.

För andra känns nätdejting jättekul och som ett perfekt sätt att möta nya människor och då är det förstås bara att köra på men om du inte gillar det är det viktigt att du inser det så du kan börja möta människor på andra sätt som passar dig bättre.

För det finns förstås andra sätt också, men det kan vara så att du behöver skapa lite fler möjligheter. Du kan möta människor i alla möjliga sammanhang, men de flesta verkar befinna sig i få sammanhang som sätter dem i kontakt med nya människor.

Om ditt liv till största delen består av arbete, Netflixmaraton och häng med kompisar som du redan känner väl finns det ju inte så stora möjligheter för nya människor att komma in i ditt liv och lära känna dig, eller hur? Om så är fallet behöver du skapa nya sociala kontaktytor i ditt liv.

Lyckligtvis kan små förändringar göra stor skillnad. Här är några exempel på saker du kan göra:

  • Lägg ner telefonen när du åker buss och vara öppen för att möta människors blickar och kanske t.o.m småprata lite med dem,
  • Styr upp en aktivitet (tex en enkel biokväll) med några vänner och låta dem bjuda med några av sina vänner som du inte känner
  • Gå en kurs i något som intresserar dig och samtidigt ger dig chansen att lära känna nya människor.

Ledorden här är nya människor. Du behöver inte ha kikaren stenhårt inställd på “någon att dejta”, utan målsättningen är att skapa ett naturligt inflöde av nya människor i ditt liv för det kommer leda till nya dejtingmöjligheter. Ju fler människor du träffar desto större blir dina chanser att träffa någon som du gillar lite extra – eller att träffa någon som kan introducera dig för någon som du kommer gilla lite extra!

Du vet aldrig vem som är, känner eller jobbar ihop med din nästa dejt, flirt, älskare eller partner.

Varukorg
Rulla till toppen