Är du en smart och självständig singel som kan få vad som helst att funka – utom ditt dejtande? 

De flesta singlar jag coachar klarar utan problem avancerade utbildningar, svåra jobb och stora projekt, men när det gäller kärlek, dejting och flirtande, då tar det plötsligt stopp.  

Självförtroendet försvinner, paniken sätter in och övertänkandet tar över. Allt känns bara jobbigt och det blir aldrig bra. Och de kan inte förstå varför det känns så svårt när det är så enkelt för alla andra!

Känner du igen dig? Läs vidare!


FEM VANLIGA PROBLEM

VANLIGA LIKHETER

1. Du sitter fast i ditt kärleksliv. Antingen händer bara fel sak, eller så händer inget alls (och alla runt omkring dig börjar gifta sig och bilda familj...) 

2. Det blir bara sex men inget mer, eller bara vänskap men inget mer.  

3. Allt funkar tills du blir intresserad. Då får du panik och det skiter sig. (Läs mer här.)  

4. Du grubblar och övertänker så att du nästan blir galen och kan därför inte ta bra beslut.  

5. Du tror att något är fel på dig eller att du är trasig som inte lyckas. (Det är du inte. Lovar.)

 • Du identifierar dig med dina prestationer och känner dig bara bra när det går bra (men blir ändå aldrig nöjd med nånting).  
 • Du är betydligt mer bekväm med att tänka än att känna.  
 • Du har under din uppväxt behövt ta hand om, eller stor hänsyn till, någon annan. Tex en sjuk eller destruktiv förälder.  
 • Du är den som personer i din närhet kommer till för stöd och hjälp, men får sällan lika mycket tillbaka.
 • Du är ständigt medveten om vad andra vill, tycker, tänker och känner. Du kan enkelt känna av stämningen i vilket rum som helst.

PERFEKTION, ANPASSNING OCH RÄDSLA

Efter att ha coachat över tusen singlar har jag sett att det finns vissa mönster som nästan alltid upprepar sig. Det första är att vi försöker få uppskattning, bekräftelse och kärlek från personen vi dejtar på samma sätt som vi fick uppskattning, bekräftelse och kärlek från våra föräldrar när vi växte upp.  

Kanske känner du ett krav på att vara "perfekt" (vad det nu innebär) för att någon ska gilla dig? Kanske försöker du prestera och imponera på din dejt? Kanske gömmer du vissa emotionella sidor hos dig själv för att inte verka "besvärlig"? 

Ett annat vanligt mönster handlar om anpassning. Om din strategi för att få uppskatting och kontakt är att anpassa dig kan ingen någonsin lära känna dig på riktigt. Du är ju inte där! Du behöver lära dig att landa i verkligheten och uppleva ditt eget perspektiv istället för att hitta på vad andra människor vill ha av dig och anpassa dig till det. (Spoiler: din anpassning är inte det härligaste du har att erbjuda!)  

Förmodligen är du också lite för bra på att tänka och grubbla sönder dina dejter. Tyvärr går det inte att enbart tänka sig fram till ett tillfredsställande kärleksliv. Du måste vilja, våga och kunna känna också – utan att bli överkörd av känslor som rädsla (för att bli avvisad), nervositet och prestationsångest.

Sist men inte minst är det är social färdighet att dejta, men tyvärr är det ingen som lär oss hur man gör för att flirta, skapa emotionell kontakt och attraktion.


ÄR DU REDO FÖR FÖRÄNDRING?

Allt jag nämner ovan kommer du få hjälp med under coachingen. De flesta behöver bara en handfull sessioner för att bryta gamla mönster och lära sig nya som fungerar bättre. 

Jag älskar att coacha men har numera begränsat med tid för det och vill jobba med dig som verkligen fått nog och är redo att lösa dina problem på djupet. Därför erbjuder jag inga drop-in-sessioner utan vill träffa dig vid minst fem tillfällen så vi verkligen kan lösa det här för dig en gång för alla. 

Är du redo för förändring? Maila mig: linnea@happydating.se  

All praktisk info finns nedan.


PRAKTISK INFO

När? Varje session är 60 minuter lång och vi träffas varannan vecka.  

Var? Freys Health Academy på Rådmansgatan 67 i Stockholm eller över Skype.

Hur? Individuella samtal + praktiska hemuppgifter och övningar mellan dina sessioner. 

Hur mycket? Coachingpaket om 5 sessioner: 9 800 kr (betalas före coachingen)

Boka! Skicka ett mail till linnea@happydating.se och berätta kort om dig själv och din situation.

Jag har semester och coachar inget under sommaren. I höst har jag möjlighet att ta emot ett fåtal nya klienter och kommer därtill erbjuda gruppcoaching. Anmäl dig till nyhetsbrevet nedan så får du veta först av alla när jag tar emot nya klienter. 


VAD INGÅR?

 • FEM COACHINGTIMMAR: Alla coachingsessioner är 100% dedikerade till att transformera ditt dejtande. Bara det faktum att du avsätter tid för att reflektera över hur du dejtar ger effekt, och när jag dessutom får sätta coachingtänderna i dig kommer resultaten komma snabbt. (Läs mer om vanliga resultat längre ner.)  
 • PERSONLIGT SKRÄDDARSYDD EVIDENSBASERAD COACHING: Jag är en av Sveriges bäst utbildade coacher (gör gärna en googling och se hur många andra högskoleutbildade coacher du kan hitta). Jag har coachat i drygt sex år och hjälpt över tusen singlar att lösa dejtingproblem som de ofta haft hela livet. Det finns massor du kan läsa och lära själv på internet och i böcker, men inget går upp emot att få en experts odelade uppmärksamhet och fullkomliga fokus på just dina utmaningar och möjligheter.  
 • PRAKTISKA ÖVNINGAR: Mellan coachingsessionerna händer den verkliga magin när du får gå ut och prova allt vi pratat om i praktiken. Alla övningar anpassas till din unika situation och målet är att du ska bli utmanad men inte överväldigad. Övnigarna ger dig de nya erfarenheter som du behöver för att förändring ska kunna ske.  
 • LYCKOBOOST: En väldigt grundläggande del av ett fungerande dejtingliv är att du mår bra, trivs med ditt liv och gillar dig själv. Det innebär att coachingen inte bara hjälper dig att dejta, den gör dig också till en lyckligare människa, av den enkla anledningen att det är lättare för dig att dejta och roligare för andra att dejta dig när du mår bra. Happy Dating, helt enkelt!  
 • MAILKONTAKT: Mellan coachingsessionerna kan du när som helst maila mig för att bolla frågor eller problem som dyker upp på vägen. Jag svarar under kontorstider.  
 • SKRÄDDARSYDD HANDBOK: Under coachingprocessen uppmuntrar jag dig att skriva ner dina största insikter från varje session och övning. Allt brukar kännas solklart precis efter en session men en vecka senare mitt i en rörig sits kan det kännas annorlunda och då är det strålande att ha en en nedskriven sammanfattning av dina egna insikter att komma tillbaka till. Efter coachingen kommer dina anteckningar att utgöra din skräddarsydda handbok över just din personliga väg till dejtingframgång.  
 • EN RESA: Priset för coachingen motsvarar ungefär vad du skulle lägga på en weekendresa. Den här resan går dock inte till en solig strand eller spännande storstad utan leder inåt till platser i dig själv som du inte ens visste fanns. Det är en resa som kommer ge dig minnen, kunskaper och insikter som du bär med dig hela livet. Men framför allt betalar du för att en gång för alla slippa den emotionella bergodalbana du just nu lever i.  
 • RESULTAT: Utöver allt ovan får du framför allt lära dig den kunskap och de färdigheter du behöver ha för att dejta på ett sätt som verkligen fungerar och känns bra för dig. Du har kämpat färdigt, det räcker nu. 

VAD KAN JAG VÄNTA MIG?

De flesta som kommer till mig har kämpat i många år, ofta hela livet, med sitt dejtande och gång på gång försökt träffa någon utan att lyckas. Nästan alla har exakt samma problem – inklusive att de tror att de är extra ovanliga och ett hopplöst fall, vilket bara bekräftar att de är precis som alla andra.

Du kan räkna med att:

 • bryta dina gamla mönster
 • få full koll på exakt vad som hindrat dig tidigare
 • bli fri från grubbel och oro över vad människor ska tycka om dig
 • få emotionell klarhet och kompetens (du slipper vara rädd för dina känslor)
 • uppleva en skön inre ro av att veta vem du är och vad du är värd
 • skapa en skräddarsydd plan för att dejta på ett sätt som passar dig perfekt

Dejting är inte magi, det är orsak och verkan! Vi tar reda på vad du gjort hittills som inte funkat så du kan sluta göra det. Sedan får du lära dig tankar, mönster och beteenden som funkar bättre. Det handlar aldrig om att lära dig "trick" eller att manipulera någon till att gilla dig. 

Allt du gör ska kännas autentiskt och sant för dig. Och ge dig de dejtingresultat som du vill ha, oavsett om det innebär att du vill hångla mer, gifta dig eller bygga dejtingsjälvförtroende så du vet att du kan träffa någon den dagen du har lust med det..

Dina dejtingproblem är en kunskapsucka. Så fort du förstår hur du och dejtingpsykologi fungerar kommer allting att förändras. Och det brukar inte krävas mer än en handfull coahingsessioner. Boka nu så sätter vi igång direkt!  


VAD HAR ANDRA SAGT?

Min fd klient Zandra berättar i DN om sin coachingupplevelse


Klicka här för att läsa en intervju i DN med Zandra som kom till mig vid fem tillfällen. 

– Den mest värdefulla lärdomen hos Linnea var att ändra fokus. Från att tidigare främst ha tänkt på att andra skulle gilla mig, lärde jag mig att fokusera på vad jag gillade. Den lärdomen stannade inte vid mitt singelskap och mitt förhållningssätt till män, den byggde upp hela min självkänsla, säger Zandra. 


Klicka här för att läsa en intervju i DN med mig.  

– Att leverera, ta ansvar, tänka smart och rationellt fungerar på måndagsmötet på kontoret men inte på en dejt. Den får snarare vara raka motsatsen; känslosam, spontan och flirtig. Många sitter och är artiga och professionella på en dejt, men nej, ingen kommer bli kär i dig för att du är duktig eller ställer en massa frågor. För många högpresterande personer känns de emotionella egenskaperna så främmande och läskiga att de behöver öva sig på dem, säger Linnea Molander.


NYHETSMORGON


OM LINNEA OCH HAPPY DATING

Jag heter Linnea Molander och är dejtingcoach och grundare av Happy Dating. De senaste sex åren har jag coachat över tusen singlar och skrivit om dejting i mängder av sammanhang, inte minst min egen populära blogg.  

Mina artiklar om dejtingpsykologi och lyckoforskning har publicerats i över 20 tidningar och magasin, bl.a. Cosmopolitan, Modern Psykologi, Aftonbladet, Expressen, Topphälsa och även internationellt i Huffington Post och MindBodyGreen.

Jag har varit dejtingexpert och bloggare på Match.com, och intervjuats i bl.a DN, Metro, P4 Extra, TV4 Nyhetsmorgon mm.  

I botten har jag en treårig coachutbildning på högskolenivå, med examen i kognitiv neurovetenskap och expertkunskaper i positiv psykologi, lyckoforskning och evidensbaserad coaching.  

Men min kanske främsta erfarenhet är att jag själv en gång i tiden var en superförvirrad singel med noll koll. Det tvingade mig att lära mig allt från grunden och fick mig att inse hur vansinnigt det är att vi tror att kärlekslivet bara ska funka av sig själv utan att vi nånsin får veta hur man gör.

Läs mer på www.happydating.se