Välkommen!

Jag som driver Happy Dating heter Linnea Molander, och det är egentligen extremt osannolikt att jag blev dejtingcoach. Eller extremt sannolikt, beroende på hur man ser på det. Låt mig ta det från början.

Jag började som raka motsatsen till dejtingexpert; som superförvirrad singel med noll koll, skruttigt självförtroende och ständigt krossat hjärta. Det tvingade mig att från grunden lära mig allt det som jag idag lär ut till andra.

Jag var farligt nära att ge upp hela mitt kärleksliv men bestämde mig istället för att en gång för alla ta reda på vad det egentligen var frågan om. Vad var det jag hade missat?

Det var starten på en flera år lång resa som ledde mig in på allt mellan pickup och tantra. Samtidigt gick jag en högskoleutbildning till psykologisk coach med fokus på positiv psykologi, lyckoforskning och neurovetenskap, vilket visade sig vara en extremt lyckad kombination med just dejtande. Efter utbildningen var det därför ingen tvekan om att det var det här jag ville använda mina yrkesfärdigheter till att hjälpa andra med.

Sedan dess har jag med stor framgång coachat över tusen singlar, skrivit artiklar om dejting (och lyckoforskning) i över 20+ olika tidningar och magasin, bloggat, föreläst och intervjuats regelbundet i radio,tv och tidningar.

Jag startade också podden Happy Dating för att låta dig som lyssnare få följa med in i coachingrummet och lyssna på inspelade coachingsessioner med riktiga singlar. Podden har i skrivande stund haft över en 800.000 lyssningar. Läs mer och lyssna på podden här!

Happy Dating i Media

Nej du är inte ett hopplöst fall!

Väldigt många som jag coachar tror att det är något fel på dem som gör att de inte får sitt kärleksliv att fungera. De tror att de är konstiga, annorlunda och ensamma om att ha problem. Men nej, absolut inte. Det är inte en slump att vissa dejtar med stor lätthet och framgång medan andra sliter och kämpar utan att komma i närheten av samma enkelhet.

Dessa personer gör helt enkelt olika saker, och får därför olika resultat. Vi har bara blivit matade hela livet med klyschor som att det händer när det händer och att det bara handlar om att träffa rätt person. Det stämmer inte. Dejtande är en färdighet och alla jag mött som kämpat med sitt kärleksliv har haft inlärda dysfunktionella relationsmönster i botten. Du gör helt enkelt fel saker, det är därför det inte fungerar.  Du har inte otur, du har otrygg anknytning! Och det är oerhört vanligt att ha det så du är absolut inte ensam även om det kanske känns så ibland. 

Det är heller inget som helst fel på dig och det här går definitivt att lösa. Det behöver inte ens vara särskilt krångligt eller ta lång tid. Jag träffar mina coachingklienter vid fem tillfällen och det räcker gott för de allra flesta för att lösa dejtingproblem som de haft i många år eller hela livet. Eftersom problemen känns så jobbiga tror vi att lösningen också måste vara superkrånglig men i själva verket är det betydligt enklare än de flesta kan föreställa sig. De har bara ingen aning om vad som faktiskt är problemet – eller lösningen. Men det vet jag. 

Jag coachar många som på pappret ”har allt” – fin lägenhet, bra jobb, gott om vänner, resor, upplevelser och framgång i karriären – men som ändå känner att något saknas. Eftersom de är singlar ligger det nära till hands att tro att det som saknas är en partner, men så enkelt är det inte. Det som saknas är väldigt ofta deras glädje och välbefinnande. De har fastnat i en prestationshets som gör det omöjligt att slappna av, njuta och känna efter.

Istället ligger fokus på att passa in, göra rätt och vara tillräckligt bra, hur det känns är inte så noga. Detta får naturligtvis konsekvenser för ditt kärleksliv, men också för ditt liv i stort. Om du inte är i kontakt med vad som känns bra för dig kan du inte ha relationer som känns bra för dig eller leva ett liv som känns bra för dig.

När du bättre förstår hur du själv, dejtande och andra människor fungerar, och får tydlig hjälp med att skapa den typ av kontakt som du längtar efter kan allting att förändras väldigt snabbt.

Lär dig mer om dejtingpsykologi


Läs min bok Dejting börjar med dig!

Dejtingpsykologi för singlar med koll på allt – utom sitt kärleksliv.

Boken finns även i två digitala format:

Varukorg
Rulla till toppen