Innan du går ensam till fertilitetskliniken, läs det här!

Varje dag möter jag singelkvinnor som beskriver en stark längtar efter en egen familj. Deras längtan är så stor att de ofta överväger att få barn på egen hand eftersom deras dejtingproblem också är väldigt stora. Det gör att möjligheten att träffa någon att få barn med ofta känns väldigt avlägsen. Många stannar inte vid tanken utan utforskar också i praktiken fertilitetskliniker, hormonbehandlingar, frysta ägg och donatorer.

Jag har inga synpunkter på hur du väljer att sätta ditt barn till världen. Däremot har jag synpunkter på om du gör det ensam för att du gett upp hoppet om en relation.

Om det är din innerliga och genuina önskan att vara förälder på egen hand är jag den första att heja på ditt beslut. Men inte om det är ett andrahandsval. Inte om det känns som att du ger upp något. Inte om du bär på en känsla av att det var ju inte såhär det skulle bli. Då behöver vi prata om det.

Det gör mig ledsen att veta att fantastiska kvinnor med alla möjligheter att träffa någon ger upp hoppet om att göra just det, och istället skapar ett liv för sig själva de egentligen inte hade tänkt sig eller drömt om. Det är så onödigt.

Det är ett stort, komplicerat och ensamt beslut att skaffa barn på egen hand.

Jag beundrar verkligen dem som är så säkra på sin sak att de är villiga att investera allt vad det kostar i fråga om tid, pengar, stress och fysiskt obehag att få barn på egen hand.

Men jag kan inte låta bli att tänka att det skulle vara klokare att investera i att reda ut sina relationsmönster.

LÅT INTE DET ENA UTESLUTA DET ANDRA

Det är betydligt lättare att lösa dina dejtingproblem än att vara ensamstående förälder. Om du får hjälp med att möta någon som längtar lika mycket efter en egen familj som du, är steget inte långt till barn. Det blir två flugor i en smäll.

Men börjar du med barnet kommer du att
1. behålla alla dina dejtingproblem
2. riskera att överföra dina egna dysfunktionella relationsmönster till ditt barn
3. ha betydligt mindre tid och ork för att träffa någon eftersom du är ensamstående förälder

Så är det inte klokare att först ta itu med det som står i vägen för att skapa en sund och härlig relation, och låta det föra dig närmare din dröm om barn, än att investera betydligt mer tid, smärta och pengar på att realisera barndrömmen på egen hand utan att det tar dig ett enda steg närmare en relation?

Är det inte värt att utforska alla möjligheter för plan A innan du sätter plan B till verket?

Kanske kommer du fram till att du vill ha barn på egen hand, och då vet du att du verkligen valt det och inte nöjde dig med mindre än du egentligen längtar efter. Men om du du bär på en okuvlig längtan efter att dela ditt föräldraskap med någon du älskar, ta det på allvar! Dejtingproblem går att lösa, så låt inte din längtan efter barn göra det ännu svårare att träffa någon. Låt din barnlängtan istället inspirera dig till att en gång för alla ta itu med de problem som hållit ditt drömliv på avstånd.

* * *

Jag har tyvärr inte möjlighet att ta emot nya coachingklienter den närmaste tiden men det finns massor av sätt att ta del av mitt arbete utan att bli coachad, och därmed optimera dina dejtingförutsättningar.

Börja med att läsa vidare här på bloggen, följa @happydating.se på Instagram, lyssna på Happy Dating-podden och läsa min bok Dejting börjar med dig! För ytterligare fördjupning finns det även en handfull e-kurser som ger dig ännu mer kunskap och koll.

 

Varukorg
Rulla till toppen