Flirtar du?

När du blir intresserad av någon, märks det då?

Och nu menar jag inte om du märker det eller om du pratar oavbrutet om det med dina vänner, utan om personen du är intresserad av har en chans att märka det.

Många blir nämligen så nervösa eller osäkra av att tycka om någon att de beter sig helt kontraproduktivt. Jag har coachat många personer som vill ha hjälp med det faktum att det aldrig blir något med personerna som de gillar. Min första fråga är då “vad gör du när du blir intresserad?”  och ganska ofta är svaret “ingenting” eller “blir nervös och går därifrån”.

Det är helt förståeligt och normalt att bli nervös, men det är förstås inte så konstigt att inget händer när den andra personen inte får någon hint alls om att du är intresserad. Det verkar ju tvärtom ganska riskfyllt att flirta med dig om du inte visar några tecken på intresse.

Du behöver nämligen bjuda in till flirtandet. Det är en paraktivitet som ni behöver hjälpa varandra med. Om du inte visar något intresse alls, eller tom döljer ditt intresse, då kommer det ju se ut för det andra personen som att du inte alls är intresserad, och att det därför är ganska meningslöst att flirta med dig. Eller hur?

Steg ett är alltså att inse att ditt beteende bidrar till hur flirtig stämningen blir (eller inte blir) mellan dig och den du är intresserad av.
Steg två är att medvetet bidra till den flirtiga stämningen genom att faktiskt flirta och visa intresse.

Och ja, det kommer kännas ovant om du inte brukar göra det, kanske till och med läskigt. Och det kommer bli lättare ju mer du övar på det. Precis som med allting annat.

Om du inte vet hur du ska göra för att flirta rekommenderar jag att du håller utkik här på bloggen framöver. 🙂

Varukorg
Rulla till toppen