Fem (osynliga) gemensamma nämnare hos singlar som kämpar

Vad är det som gör att vissa har så mycket svårare än andra att dejta och träffa någon? Många anklagar sig själva och börjar tänka att de inte är möjliga eller värda att älska, tror att livet är emot dem eller landar i förklaringen att alla killar/tjejer är knäppa.

Därmed läggs också hela makten utanför dem själva, för inget finns att göra åt någon av de där sakerna. Inte konstigt att det känns hopplöst! Men inget av det där stämmer. Förklaringen finns någon helt annanstans, om du bara får hjälp att leta på rätt ställe.

Det finns vissa väldigt vanliga erfarenheter, egenskaper och personlighetsdrag som delats av hundratals singlar jag coachat. Saker som vid första anblicken inte alls ser ut att ha något med deras dejtande att göra, men som ändå gång på gång ställer sig i vägen för dem.

FEM SINGELSABOTÖRER

? Du identifierar dig med dina prestationer och känner dig bara bra när det går bra (men känner dig i princip ändå aldrig nöjd med nånting).

? Du är betydligt mer bekväm med att tänka än att känna (känslor är mest jobbiga…)

? Du har under din uppväxt behövt ta hand om, eller ta stor hänsyn till, någon annan, tex en sjuk eller destruktiv förälder.

??Du är den som personer i din närhet kommer till för stöd och hjälp, men får sällan lika mycket tillbaka.

?Du är ständigt medveten om vad andra vill, tycker och tänker och kan känna av stämningen i vilket rum som helst.

MEN VARFÖR?

För att sätta psykologitermer på exemplen ovan är det en kombination av HSP (highly sensitive person), medberoende och/eller otrygg anknytning som gör det svårt eller tom omöjligt för vissa att dejta med framgång. Framför allt är det bristen på medvetenhet om hur dessa saker påverkar dig och ditt förhållningssätt till andra människor som ställer sig i vägen.

Det fina är att allt förändras så fort du 
1. förstår dig själv bättre (hur och varför du utvecklade dessa sidor)
2. får verktyg för att bryta gamla mönster (och låta dina kompletterande sidor blomma ut)
3. kan se att det finns fler och bättre alternativ.


Så fort du vet bättre

kommer du göra bättre
och
då kommer det gå bättre. 

Varukorg
Rulla till toppen