Ha tur och hoppas – räcker det?

Skärmavbild 2016-01-23 kl. 09.28.47

Jag skrev nyligen ett inlägg på Match-bloggen om idén med “den perfekta partnern”. Det handlade om vår förhoppning om att hitta en perfekt partner och vår strävan efter att vara en perfekt partner, och ifrågasatte om det är realistiskt eller ens något att sträva efter. Min poäng var att människor inte är “perfekta”, människor är mänskliga, och att det är betydligt viktigare att fokusera på vad du vill skapa i ditt liv eller i en relation än på att vara något så abstrakt och omöjligt som perfekt.

När Match delade det här blogginlägget, med rubriken “Går det att hitta – eller vara – den Perfekta Partnern?” på Facebook dök det upp en kommentar som jag tyckte var intressant:

“Det klart man kan…men man ska ha en hel massa Tur…och man får aldrig sluta Hoppas.”

Ha tur och hoppas alltså, är vägen till en bra partner och en fungerande relation. Eller? Jag hör människor resonera såhär hela tiden, och det gör mig galen, och också ledsen. För det funkar ju inte så! Vi riskerar att bli såå besvikna – helt i onödan!

För varför skulle kärlekslivet – ett av livets mest utmanande områden för de allra flesta – gå runt på enbart tur och hopp när inget annat i livet gör det?

Ingen skulle resonera såhär om ett nytt jobb.
Vi förlitar oss inte på tur när det gäller karriär, vi utbildar oss och söker jobbet vi vill ha.

Ingen skulle resonera såhär gällande en hälsosammare kropp.
Vi hoppas inte på att kunna springa en mil, vi tränar tills vi kan.

Ingen skulle resonera så här ens när det gäller mindre dramatiska relationer som vänner.
Vi väntar inte bara på att nya vänner ska dyka upp i våra liv, vi ser till att möta många nya människor och lära känna dem.

Så varför tror vi att vi ska kunna förbli passiva genom att enbart hoppas och förlita oss på turen när det gäller en partner? Förmågan att dejta och flirta med framgång är sociala färdigheter som du kan lära dig mer om och öva på. Detsamma gäller förmågan att ha en god relation när du träffat någon du vill vara med.

Till och med själva turen är något du kan lära dig mer om, öva på och skapa visar forskning, och det kommer jag skriva mer om i nästa blogginlägg.

Varukorg
Rulla till toppen