Tinder är som Ica Maxi…

Du vet den där känslan när man kommer in på Ica Maxi och blir alldeles överväldigad av mixen av strumpor, mjölkpaket, barnleksaker, inredning, köttbullar och mascara?

Det är liksom väldigt mycket av allting, och så står man där med sin lilla shoppinglista och känner sig snurrig. Du vet ju vad du ska ha, det står på listan, men kolla vilken intressant bok, och här var det extrapris på underbyxor och wow en helt ny sorts chips!

icamaxi

Plötsligt har du vimsat runt där inne i 1,5 timme och handlat saker du egentligen inte skulle köpa för 700 spänn. Hur gick det till? Du som till och med hade gjort en shoppinglista!

Ungefär såhär är det för många att dejta.

Särskilt om de dejtar på nätet eller använder Tinder. Utbudet är ENORMT och det är ohyggligt lätt att bli distraherad av sådant som verkar spännande men som egentligen inte alls är vad du är ute efter eller behöver.

Ica Maxi har definitivt sina fördelar, men om du vet vad du vill ha kommer det vara mycket lättare att hitta det i en affär som specialicerat sig på just det. Träningskläder, lördagsgodis, ekologiska grönsaker, eller vad du nu är ute efter. Utbudet på exakt det du söker kommer vara mycket större där, och utan distraktioner.

På samma sätt blir det mycket lättare att träffa någon att dejta som matchar dig när du vet vad du söker.

Vill du vara med någon som du kan festa med hela natten, eller någon som följer med dig och springer en mil på lördag morgon? Vill du träffa någon som delar ditt intresse för skulpturer eller din passion för hårdrock?

De här personerna befinner sig förmodligen på olika platser vid olika tidpunkter, och vore det inte himla fiffigt om även du var där då? 😉

Om Tinder är Ica Maxi är den där lilla hårdrocksklubben med öppen scen för nya band som en superspecialiserad liten ostbutik. Vill du ha ost och inte bryr dig om strumpbyxor eller DVD-filmer är det himla bra att gå dit istället för till Ica Maxi, inte sant?

Problemet är att många gått på myten om att stort utbud är en fördel och swipar tills tummarna nästan ramlar av. Så kallad FOMO (fear of missing out) gör att vi inte vågar definiera vad vi vill ha utan istället håller alla dörrar öppna jämt, för säkerhets skull. Man vill ju inte gå miste om nåt, särskilt inte om själva Kärleken.

Men är det inte väldigt mycket smartare att ta reda på vad du är ute efter innan du börjar leta? Särskilt om du redan dejtat ett tag och egentligen vet vad du vill ha men struntar i det pga den där envisa tanken “tänk om”..?

Nyckeln är att helt släppa taget om den där FOMOn (det funkar ju ändå inte så bra, eller hur?) och höja ribban!

Fundera på var personen du vill träffa finns – och gå dit!

  • Var tränar han?
  • Vilka konserter går hon på?
  • Semesterresmål?
  • Fritidsintressen?
  • Restauranger?
  • Föredrag/kurser/utbildningar?
  • Osv.

Du behöver inte vara rädd för att välja bort det du vet att du inte är intresserad av! Du får ha preferenser. Låt dig inte distraheras av “tänk om”. Du vet vad du söker. Sikta på det!

Som en bonus blir du otroligt mycket mer attraktiv när du vet vad du vill ha, passar ihop med och letar efter.

 

Varukorg
Rulla till toppen