Tre saker som INTE ligger bakom dina dejtingproblem (även om du kanske tror det)

Det finns några saker som många singlar felaktigt tror är problemet när dejtandet strular. Sen lägger de massor av energi på att försöka fixa dessa problem. Men det spelar ju ingen roll hur mycket du anstränger dig om det missuppfattat vad som är problemet. Det är som att springa jättefort åt fel håll.

Så vad är inte problemet?

1. “Jag är ointressant/omöjlig att älska”

Nope. Så märkvärdig är du faktiskt inte att du som enda människa i världen inte är värd kärlek. Precis som alla andra förtjänar du att må bra, ha sunda relationer och uppleva kärlek. Du är inte heller en ointressant person av den enkla anledningen att människor inte är ointressanta. Människor är superfascinerande. Däremot inser vi inte det själva alla gånger och/eller är lite ovana vid att visa våra härligaste sidor när vi blir nervösa (t.ex på en dejt). Men nej, det finns inget grundläggande fel i din personlighet som gör att personerna du dejtar inte faller direkt.

2. “Jag är för stark och skrämmer bort personerna jag dejtar”

Du är inte för stark och det är inte ett problem att vara stark. Däremot blir det problematiskt om du bara kan vara stark, om det är din enda egenskap. Om du genom livet bara lärt dig att klara dig själv och ställa upp för alla andra men inte kan sätta gränser, ta emot hjälp från andra eller uttrycka dina känslor. Många väldigt starka personer har blivit starka för att det vid någon tidpunkt i livet krävdes av dem. Styrkan kom på bekostnad av kompletterande egenskaper som öppenhet, tillit, sårbarhet, värme och empati. Naturligtvis saknar du inte dessa egenskaper helt, men visar du upp dem på en dejt? Om du tror att du är för stark är svaret sannolikt nej. Och det blir problematiskt. Men din styrka behöver inte minska. Bara kompletteras.

3. “Jag är för lång/tjock/ful/whatever”

Jag har med framgång coachat runt tusen singlar och inte en enda gång har problemet varit personens utseende. Coachingen leder till en massiv positiv förändring för klienterna men inte en enda av dessa förändringar utgår från hur personen ser ut. I enstaka fall, om någon t.ex uppenbart gömmer sig bakom sina kläder får hen kanske i hemuppgift att köpa en färgglad skjorta eller ta av sig tjocktröjan, men mer utseendefokus än så är det inte på coachingen. Vad alla däremot får lär sig är att skina från insidan. Jag vet, det låter sjukt klyschigt, men självförtroende och självkärlek syns på utsidan och är väldigt attraktivt. Det går inte att sminka fram, på samma sätt som att en dålig självbild och destruktiva relationsmönster inte går att styla bort.

Det är dessutom en rätt märklig tanke att vackra människor inte skulle ha problem med närhet och relationer. (Det vore lika fånigt som att säga “Vaa, ska du skilja dig, du som är så snygg?!”) Vad hjälper en snygg rumpa mot en otrygg anknytning, dålig självkänsla eller rädsla för att bli bortvald? Inte särskilt mycket.

Däremot växer din utstrålning och attraktionskraft massor när du löser dina dejtingproblem! Inre trygghet är oerhört hett och du får ett tilltalande självförtroende när du gillar dig själv och kan dejta på ett sätt som passar dig.

Vill du ha hjälp med att

  • visa dina härligaste sidor när du dejtar
  • komplettera din styrka
  • släppa taget om kroppskritiken
  • uppleva inre trygghet när du dejtar (och i vardagen)
  • börja skina inifrån
  • skapa dejter som passar dig
  • bli klar över vem du skulle passa ihop med?

Läs mer om dejtingcoaching här.

Varukorg
Rulla till toppen