Jobbigt att lösa dina dejtingproblem? Beror på vad du jämför med…

För ett tag sedan pratade jag med någon som tyckte att det kändes som en väldigt utmaning att behöva förbättra hela sitt självförtroende för att lyckas med dejtandet.

Går det inte att bara hitta någon som tycker att ens velighet och beslutsångest är lite charmig istället, undrade hon? Och visst låter det som en lockande genväg?

Men att önska dig en fantastisk relation utan att behöva jobba med dig själv är ungefär som att säga “finns det ingen arbetsgivare som kan uppskatta att jag saknar utbildning och erfarenhet och bara ge mig jobbet ändå?

Det är inte så sannolikt. Om du ändå får jobbet är finns det nog anledning att vara lite skeptisk mot den arbetsplatsen. Precis som att de som gärna dejtar någon med dåligt självförtroende ofta är osympatiska personer som gillar att köra över folk. Förmodligen inte vad du längtar efter.

Vill du ha något som är värdefullt här i livet, oavsett om det handlar om hälsa, ekonomi, kärlek eller karriär, då behöver du kompetens på området. Och ja, att skaffa den kompetensen kommer kräva en del av dig och vara lite jobbigt under en period.

JOBBIGT JÄMFÖRT MED VADÅ?

Det som fascinerar mig mest med argumentet att “det låter så jobbigt” är att du har det ju redan jobbigt!! Det är jobbigt att ha dåligt dejtingsjälvförtroende! Det är jobbigt att känna sig misslyckad på viktiga områden i livet. Det är är jobbigt att känna hopplöshet inför framtiden. För att inte tala om hur jobbigt det är att konstant tvivla på sig själv och oroa sig för sitt kärleksliv.

Har du funderat på vad som skulle hända om du fick hjälp med att lägga all den energin på något mer konstruktivt som faktiskt gör skillnad istället? Det skulle gå åt samma mängd energi, men resultatet skulle bli helt annorlunda.

FÖRVALTA DIN SINGELTID!

De flesta singlar jag coachar har inga barn och därmed bara sig själva att ta hand om. De brukar vara högutbildade, friska och smarta med bokstavligen alla möjligheter i världen att skapa det liv som de drömmer om. Ändå är det få som gör det. Istället ägnas dagarna åt att överprestera på ett jobb de kanske inte ens gillar, självtvivel och oro för framtiden!

Det är dags att börja förvalta den fantastiska möjlighet som det innebär att vara singel! Börja skapa det liv du vill dela med någon redan nu! Läs på och gör dig aktivt redo för den relation som du längtar efter! Låt inte samma gamla mönster upprepa sig ännu en gång!

I grund och botten har du två val. Antingen lägger du din singeltid på något konstruktivt, viktigt och användbart, som att stärka upp dig själv från insidan och en gång för alla skapa sunda relationsmönster. Eller så låter du de saker som effektivt håller dina relationsdrömmar på avstånd fortsätta göra det på obestämd tid.

Valet är ditt. Tiden kommer gå oavsett vad du väljer.


* * * 

Läs mer om dejtingcoaching

Köp min e-bok “Dejting börjar med dig!”

Prenumerera på Happy Datings Nyhetsbrev

 

 

Varukorg
Rulla till toppen