Sju personer du absolut inte ska få dejtingråd av!

Om du får dejtingråd från dina minst lika förvirrade singelvänner är det helt logiskt att du också blir förvirrad och tar rätt dåliga beslut ibland. De flestas kompisar har absolut ingen koll på dejtande och är mycket olämpliga att få råd från. Men alla har en åsikt och själva är vi ofta så förvirrade att vi lyssnar på vem som helst. 

Gör för allt i världen inte det!!

Var mycket mycket noga med vem du lyssnar på, för det formar dina tankar, dina beslut och i förlängningen ditt liv. Du skulle ju inte lyssna på råd om ekonomi, jobb eller träning från vem som helst, så varför skulle du låta alla med en åsikt lägga sig i ditt kärleksliv?

HÄR ÄR NÅGRA PERSONER DU ABSOLUT INTE SKA LYSSNA PÅ:

Någon som inte på djupet förstår dina problem. Den som tror att dejtingpanik är lite nervositet eller säger att du ”bara inte ska tänka så mycket” diskvalificerar sig direkt.

Kompisen som alltid har en partner. Hen har inte dina problem och har därför inte heller lösningen på dina problem. Du ber inte någon som aldrig rökt om tips på att sluta röka, eller hur?

Människor som inte inspirerar dig. Vill du inte leva din mammas liv ska du inte lyssna på hennes livsråd, för de leder till hennes liv.

Någon som aldrig gjort vad du vill göra eller vill leva ett annat liv än du. Vill du säga upp dig och starta eget har den som alltid varit anställd absolut ingenting alls att bidra med. Vill du inte ha barn spelar det ingen roll vad din barnälskande mammakompis har för preferenser.

Personer som blandar ihop sina erfarenheter med dina erfarenheter. Den som börjar prata om sig själv när du har problem byter samtalsämne helt och beter sig väldigt respektlöst.

Rädda människor. De ser inga lösningar utan kommer uppmuntra dig att undvika risker och problem istället för att lösa dem. Allt är farligt för dem, särskilt sårbarhet och att följa sina drömmar! 

Olyckliga människor. Varför skulle du någonsin inspireras av någon som lever ett olyckligt eller tråkigt liv? Den personen är inte alls i position att ge dig råd.

VEM ÄR LÄMPLIG ATT LYSSNA PÅ?

Du behöver prata med, lyssna på och få råd från någon som förstår din situation, har erfarenhet av att lösa dina problem och kunskap om ämnet. Alltså exakt samma logik som om du skulle anlita en frisör, PT eller mäklare.

Du skulle aldrig be din otränade kompis lägga upp ett gymschema åt dig eller låta din mamma hantera försäljningen av din lägenhet bara för att hon har synpunkter på var du ska bo.

Så att lyssna på en kompis som också kämpar med dejtandet eller låta mammas omoderna och irrelevanta åsikter påverka dig när det kommer till dejtande är verkligen ingen bra idé.

Det finns massor av kunskap i världen och jag förslår att du sätter dig in i den istället för att lyssna på människor som i bästa fall åtminstone vill väl, men i ärlighetens namn inte vet vad de pratar om.

Boka istället in dig hos mig eller en klok psykolog, läs böcker skrivna av experter och lyssna på personer i din närhet som verkligen förstår dig och vet mer om dejtande än du. Annars blir det inte bra.

Vill du ha min hjälp med att snabbt och effektivt reda ut dina dejtingproblem är det bara att höra av dig. Jag har expert på dejtingproblem, har erfarenhet av att lösa dem hos över 1000 klienter före dig och massor av kunskap som jag gärna delar med mig av.

Läs mer om coaching här!

Köp min bok om dejtingpsykologi här!

Varukorg
Rulla till toppen