Första gången det är riktigt bra

Första gången du upplever ett verkligt genombrott i ditt dejtande kan det kännas närmast euforiskt.

Efter så många år, och så många försök, och så många tårar och ensamma kvällar, har du äntligen (äntligen!) mött någon som det känns helt annorlunda med!

Det har inte kommit gratis, utan förmodligen krävt att du grävt runt i ditt inre på alla möjliga vis. Förstått hur barndom och anknytning format hur du dejtar idag, upptäckt nya sidor av dig själv, skapat ett helt nytt lugn i hur du dejtar, förstått hur attraktion fungerar och lärt dig skapa en djupare kontakt med personer som kan möta dig på riktigt.

Och så en vacker dag så händer det bara, vilket egentligen inte alls är så bara eller förvånande alls, utan en naturlig konsekvens av det arbete du har gjort med dig själv.

Du har kommit ut “på andra sidan” och befinner dig i en helt annan dejtingvärld där du ser på allting med helt nya ögon, attraherar en annan typ av personer, och inte minst dras till en annan typ av personer själv.

Du dejtar någon som är bättre än alla som kommit före, och ni har fantastiska dejter tillsammans och allt känns precis som det du längtat efter så länge. Kan detta till och med vara…”the one”…?

Kanske, men något som är värdefullt att ha i åtanke när du är ny i den här sunda härliga dejtingvärlden är att det är skillnad på att någon är “the one” och “the first one”.

Första gången du känner att dejtandet är riktigt bra, och betydligt bättre än det nånsin varit tidigare kan det kännas som att det här är den mest spektakulära känsla du haft nånsin, och alltså måste detta vara ditt livs kärlek. Men nej, det måste det inte.

Anledningen till att det känns såhär är förmodligen inte att du prickade in personen du ska leva resten av ditt liv med på första försöket efter att du tagit uti med dina dejtingproblem.

Anledningen till att det känns fantastiskt på ett helt nytt vis är mer sannolikt att du rett ut dina dejtingproblem och blivit betydligt bättre på att dejta och skapa den kontakt och relationsdynamik som du vill ha. Och det kan du göra med många fler än den här personen, vilket är helt fantastiska nyheter!! 

Att du upplever något ovanligt bra för första gången innebär inte per automatik att ni måste bli ihop och är rätt för varandra. Det kan kännas extraordinärt för att du är ovan, men det fantastiska som hänt beror förmodligen mer på att du uppgraderat ditt dejtande, än att den andra personen är extraordinär.

Många är med om att deras första upplevelse av sunt dejtande blir något av en uppenbarelse, men att det sedan ändå tar slut, och jag vill normalisera att det är helt okej att du kanske inte träffar ditt livs kärlek på första försöket på den nya nivån.

Jag skulle till och med vilja säga att det är en fördel att inte göra det. För du har precis levlat upp ditt dejtande till en helt ny nivå, och det finns otroligt mycket härligt för dig att uppleva och upptäcka där som du går miste om ifall du blir ihop med den första du möter (det är förstås inte jättesynd om någon som träffar sitt livs kärlek direkt heller, men du förstår vad jag menar).

Det ger dig möjlighet att på djupet utforska vad som verkligen skulle vara rätt för dig, nu när ditt dejtande inte längre är fyllt med kaos, oro och självtvivel.

Kanske inser du t.o.m att du gillar att vara singel när dejtandet plötsligt känns härligt, sexigt, djupt, givande och meningsfullt istället för hopplöst och skitjobbigt…?

Min poäng är att det finns väldigt mycket härligt att upptäcka, både som singel och i en relation, och att du inte ska se det som en förlust eller ett misslyckande om den första du hade en fantastisk dejtingupplevelse med inte blev din livspartner.

Det är tvärtom ett tecken på att det jobb du gjort med dig själv har gett resultat, och att du har växlat upp nivån i ditt dejtande till en riktigt härlig plats. Ungefär som att levla upp till en ny bana i ett datorspel. Ge dig själv utrymme att  att utforska vilka skatter och äventyr som finns att upptäcka där!

Varukorg
Rulla till toppen