“Men skrämmer jag inte bort folk om jag är sådär personlig direkt?”

En av de vanligaste sakerna jag får höra när jag föreslår för mina klienter att de ska vara mer autentiska, personliga och sanna mot sig själva när de dejtar är ett försiktigt “…men…skrämmer jag inte bort alla då..?”

“Om jag ställer personliga frågor, berättar om mina utmaningar i livet, skämtar på det där skruvade sättet mina vänner älskar men känns alldeles för over the top på en dejt, börjar prata om mina drömmar och passioner, blir det inte lite väl mycket för en helt ny person då? Ska jag verkligen inte börja med lite lättsammare ämnen som jobb och träning?”

Resonerar du på det här viset har du förmodligen redan varit på ett antal dejter där du pratat om väder och vind, var du bor, vad du ska göra i helgen och hur länge du varit på ditt jobb. Då har jag en fråga till dig: hur tycker du att det funkar?

Uppenbarligen har det inte lett dig dit du vill. Sluta då med det, och prova något annat.

Så vad fungerar bättre om man vill skapa en personlig kontakt med någon och verkligen lära känna personen? Jo, att vara just personlig. Sårbar. Öppen. Nyfiken. Du kan inte sitta på en dejt och vara artig, det räcker inte. Inget klick kan uppstå där. Ingen riktig kontakt, ingen attraktion. Det kommer bli tråktrevligt och inget mer, hur många du än träffar.

Målet med ditt dejtande är inte att alla ska tycka om dig (vad ska du med “alla” till, du har inte tid att dejta “alla”, blir jättejobbigt ju!). Målet är för de flesta att hitta en person som de verkligen trivs ihop med. Vill du veta vem som faktiskt passar dig måste du vara du, på riktigt. Våga berätta saker om dig själv och ta dig själv på så stort allvar att du agerar i enlighet med dina egna värderingar istället för utifrån vad du tror att andra människor ska gilla.

VAR MER DU!

Det blir världens skillnad på en dejt där följdfrågan efter “vad jobbar du med?” blir “jaha, hur länge har du jobbat där?” jämfört med frågor som “åh, vad är det bästa med att vara XX?”, “hur kommer det sig att du valde just det yrket?”, “drömde du om att bli det när du var liten?”.

På samma sätt gör det stor skillnad hur du svarar på de frågor du får. Informerar du om fakta eller delar du från hjärtat?

“Jag tränar på gym två gånger i veckan och går en yogakurs på söndagarna” är något helt annat än “jag älskar känslan av att kunna lyfta tyngre vikter och orka mer, känslan i kroppen efter ett riktigt hårt styrkepass är det bästa som finns! Och så har jag precis upptäckt yoga, det är såå skönt att liksom sätta igång kroppen och varva ner samtidigt. Vet du vad jag menar, känner du också så ibland?”

Jag ska vara helt uppriktig och erkänna att om du börjar vara mer personlig på dina dejter finns absolut risken att någon tycker att det är för mycket och inte vill ses mer. Det är jättebra, låt hen gå! Du kan inte dejta någon som gillar ytliga dejter och ytliga relationer. Du vill ju ha djup, känsla och passion, eller hur? Då måste du dejta människor som också vill det.

Att dejta handlar lika mycket om att att attrahera rätt personer som att skrämma bort de som är fel. Du ska alltså skrämma bort vissa personer – de som inte matchar dig! Och du kan bara ta reda på vem som matchar dig genom att vara personlig, äkta och autentisk.

Som av en händelse är det också exakt det som kommer att få de som passar ihop med dig att verkligen bli intresserade! Win-win!

Varukorg
Rulla till toppen