Har du tröttnat på Tinder? Gör det här istället!

Många jag pratar med är såå trötta på Tinder. Vissa säger rakt ut att de hatar det. När jag föreslår att de isf ska skippa Tinder och prova något annat reagerar många som om jag försökte sno en snuttefilt från ett barn.

Det jag får höra är nästan alltid en variant av “men jag gillar inte krogen, det finns inga singlar på jobbet och jag har redan träffat alla mina vänners kompisar.”

Att swipa på Tinder känns därför som det sista och enda alternativet om de vill träffa någon. Jag håller inte med.

Istället föreslår jag att du hittar ett sammanhang där du vill vara, där det finns nya människor. De flesta saknar nämligen helt sociala kontaktytor som ger ett inflöde av nya människor i deras liv. De jobbar, tränar och träffar kompisar, men möter aldrig några nya personer. Då blir det naturligtvis svårt. Men också tråkigt. Du förtjänar att ha ett liv som är roligare än så!

Du förtjänar att göra fler saker. Upptäcka mer! Inte bara jobba, träna, swipa och dricka vin med befintliga kompisar. Allt som krävs, både för att din vardag ska bli lite skojigare, och för att du ska träffa nya intressanta människor, är att du är lite mer nyfiken på livet!

NYFIKENHET GER SOCIALA MÖJLIGHETER

Vad skulle du vilja prova, lära dig, se, testa eller upptäcka? En sport, ett språk, en utställning, en färdighet? Vill du testa att spela ett instrument, upptäcka en ny kultur, läsa fler böcker, gå med i en förening, bidra till världen?

Genom att aktivt söka nya upplevelser och ny kunskap kommer du ofrånkomligen hamna i sammanhang där det finns andra människor som du har något gemensamt med.

Även om ingen av dem är singel/intressant/intresserad så leder det till att du ökar din sociala krets. I flera steg dessutom, eftersom de personer du lär känna i sin tur känner fler människor, osv osv.

Plötsligt har du ett helt naturligt inflöde av nya människor i ditt liv!

Det här kan låta krävande och radikalt för många, men det är såhär mänskligheten har “dejtat” i alla tider, och är helt självklart i andra kulturer. Vi råkar bara leva i en tid och i ett land där individualism värderas superhögt, vilket gör oss unikt ensamma och en smula socialt handikappade. Men det behöver inte vara så! Det finns människor där ute och du får prata med dem!

Så gillar du inte Tinder, skit i Tinder!

Åk iväg en helg på en vildmarkskurs, gå på en Meetup-träff om något som intresserar dig, engagera dig som volontär någonstans, börja träna crossfit, pingis, undervattensrugby eller någon annan social sport, gå med i Rotary/Mensa/Toastmasters, bli ordförande i bostadsrättsföreningens styrelse eller dra iväg på en skojig temaresa med fokus på meditation, träning, målande, skrivande eller vad som helst.

Tinder kan inte vara ditt enda sociala fönster ut i världen!

Världen är full av människor! Frågan är var du håller hus…

Varukorg
Rulla till toppen