Vill du ha något seriöst men träffar bara oseriösa personer? Här är tre tips!

De flesta som jag coachar har ett av två problem. Antingen möter de främst personer som bara vill ha sex, eller så uppstår inte situationer som kan leda till sex överhuvudtaget. Det här blogginlägget riktar sig till personer i den första kategorin.

Idag när det finns massor av appar och dejtingsidor är det så enkelt att ta kontakt, och många som vill ha snabba och kanske ytliga möten har ju en guldgruva här. Naturligtvis kommer de skjuta ganska vilt eftersom ett besvarat meddelande eller en dejt som inte blev av ändå är ett rätt lågt pris att betala när det finns så gott som obegränsat med personer att kontakta.

Längtar du efter flirtar, romanser och tillfälliga älskare så go for it (wohoo!) men om det inte är vad du söker, behöver det framgå. Många vet dock inte hur de tydligt förmedlar detta, så här kommer några tips:

 1. Välj dina sammanhang 
  Letar du efter en djup och långvarig relation är förmodligen inte krogen kl 02 en lördagnatt det allra bästa stället. Jag säger inte att det är omöjligt, men chansen är mindre. Den digitala motsvarigheten till en lördagnatt på krogen är gratis dejtingtjänster. Ju enklare det är att skapa en profil och kontakta människor, desto fler som inte vill/orkar anstränga sig kommer du möta där.Sidor som kräver att du fyller i omfattande personlighetstester, skriver en ordentlig presentation av dig själv, formulerar meddelanden till personer du vill ha kontakt med och kostar en slant attraherar en målgrupp som är beredd att anstränga sig och som uppenbarligen tar sitt dejtande på allvar. En tjänst som bara kräver två facebookbilder och en swipe med tummen tenderar att attrahera en annan målgrupp. Var medveten om det och leta på rätt ställen. Du går ju inte till systembolaget för att handla mat. Var lika klok när du dejtar.
 2. Välj dina ord
  Om du inte vill ha några snabba hookups är det bästa sättet att förmedla det inte att skriva i din profil att du inte vill ha några snabba hookups. Orden “snabba hookups” står då i din profiltext och det kommer skapa sådana associationer. Det finns betydligt bättre sätt.Personer som vill ha mer lättsamma kontakter söker ofta efter andra lättsamma personer som vill samma sak och är vanligtvis rätt o-sugna på djupare saker som filosofiska samtal, drömmar om familj och emotionella behov. Det är däremot något som lockar desto mer för någon som likt dig söker efter en seriös relation. Så skriv om det! Genom att visa upp ditt intellekt, dina djupare sidor, berätta om dina framtida drömmar eller vilken typ av emotionell kontakt du tycker är viktig i en nära relation väcker du inte bara intresset hos personer som vill samma sak, du skrämmer också mycket effektivt bort alla som bara vill ha en snabb hookup. Tadaa!!
 3. Välj bort!
  En gemensam nämnare jag ser hos många som längtar efter djupare kontakt och seriösa relationer är att just dessa romantiska ambitioner kan ställa sig i vägen. Man vill ju så himla gärna att det ska vara rätt att man tyvärr ofta blundar inför varningsflaggorna. Om du vill träffa någon att dejta seriöst får du inte vara rädd för att säga nej tack till alla som visar uppenbara tecken på att inte vilja det.

  – Tycker du personen verkar tråkig vid en inledande kontakt kommer hen förmodligen inte bli roligare sen heller (har du nånsin blivit positivt överraskad?).- Frågar hen efter dina sexuella preferenser innan ni ens har träffats är ni förmodligen inte ute efter samma sak.

  – Vill personen bara ses väldigt sent, och i baren på hotellet där hen bor har ni nog lite olika förhoppningar på hur kvällen ska sluta.

Jag vill förtydliga att det absolut inte är något fel med att vilja dejta bara för att det känns lätt och kul utan att ha några seriösare avsikter, så döm inte dig själv om det är vad du vill, och döm inte någon annan för att vilja det heller. Men om det inte är vad du vill behöver du vara tydlig med det och så snabbt som möjligt välja bort personer som inte matchar vad du söker.

Varukorg
Rulla till toppen