Går ett lyckligt kärleksliv att köpa för pengar?

Vad är egentligen värt att lägga pengar på?

Prylar, handväskor, balla skor?
Resor, teaterbiljetter, en lägenhet?

Jag vet inte vad just du tycker ger mest lyckoavkastning för pengarna, men något av det bästa jag gillar att investera i är kunskap. Kurser, coacher, böcker, föreläsningar, event och experter. Jag älskar att lära mig nya saker och jag älskar att dela den kunskap jag har. Prylar däremot intresserar mig inte särskilt mycket alls.

Lyckoforskningen är tydlig på den här punkten; vill du må bra spelar det stor roll hur du använder dina pengar.

Forskare vid Universiteten i Warwick och Manchester konstaterade nyligen att terapi är 32 gånger mer kostnadseffektivt för ditt välmående än pengar på banken!!

En investering i 1.300 dollar (ca 10.000 kr) på terapi gav samma lyckoboost som en löneförhöjning på 40.000 dollar (drygt 300.000 kr) skulle gjort.

Med andra ord: samla inte dina pengar på hög med hopp om att det ska göra dig lycklig. Investera dem i något som faktiskt gör skillnad!

En av mina klienter konstaterade nyligen under sin sista session att pengarna hon lagt på coachingen motsvarar priset för en chartervecka i solen. Skillnaden, konstaterade hon, är att solresan bara ger glädje under den veckan medan det hon lärt sig av coachingen kommer ge henne glädje för resten av livet.

Vill du testa? Boka en coachingsession till halva priset här. Ska vi tro forskningen är det väldigt sannolikt att det är dina bäst spenderade hundralappar på länge. Kanske någonsin.

 

Varukorg
Rulla till toppen