Kan du styra ditt dejtingplan utan att bli distraherad?

Jag läste någonstans att ett flygplan är ur kurs 98% av tiden i luften. Ju längre du flyger desto mer ur kurs kommer du vara (eftersom världen är stor). Ändå kommer nästan alla flygplan fram. De behöver inte ha nosen rakt mot destinationen hela tiden. I början behöver piloten bara se till att planet rör sig mot rätt världsdel. Finliret gällande att landa på rätt landningsbana kommer senare.

En god pilot känner såklart till det här och är lugn under hela resan så länge planet inte är på väg åt helt fel håll. Men föreställ dig en väldigt ängslig och perfektionistisk pilot som bara är lugn om kursen är 100% rätt 100% av flygningen. Den piloten kommer ju ha panik större delen av resan och lägga massor av energi på att överkompensera för problem som inte finns. Det spelar liksom ingen roll att du inte har flygplatsen i en spikrak linje framför dig när det är 8 timmar kvar på flygningen, men den ängsliga piloten inser inte det.

KAN DU STYRA DITT DEJTINGPLAN?

Som du säkert förstår är flygningen en metafor för dejtande. Du är piloten. Frågan är om du är en lugn pilot som kan lita på att du kommer fram genom att flyga åt rätt håll utan att lägga dig i smådetaljerna långt innan det är dags. Eller om du är en panikpilot som bara är lugn om ALLT (även helt irrelevanta saker) är precis som du vill ha dem hela tiden. I så fall behöver du skaffa dig ett helikopterperspektiv (höhö) på hela situationen!

Du kan inte förutse var ditt dejtingplan kommer landa genom att försöka tolka emojigubbar efter andra dejten. Det är liksom inte där det avgörs. Det blir också jättestökigt om du väljer att nödlanda ditt dejtingplan så fort du är något ur kurs av rädsla för att hamna fel i framtiden. Varken flygresor eller dejtande går i en spikrak linje. Det räcker med att du är på väg åt rätt håll. Det är allt du behöver hålla uppsikt över.

Är du inte det kan du behöva landa och göra upp en ny resplan. Men då måste det bero på något som att du är på väg till fel världsdel. Inte på att slutdestinationen du ännu inte ens är framme vid ligger något ur kurs. Det är helt okej att den gör det. Framtiden ligger alltid något ur kurs! Det enda du behöver göra är att knäppa på dig säkerhetsbältet, se till att du vet vart du vill och hålla planet i luften. Så länge du rör dig framåt och är på väg åt rätt håll kan du vara lugn.

Behöver du en “flyglektion”? Läs mer om dejtingcoaching här!

Varukorg
Rulla till toppen