Jag är inte dejtingcoach!

Jag måste avslöja en sak som kanske låter lite märklig. Jag är inte dejtingcoach.

Även om jag kallar mig det är det inte kärnan i vad jag hjälper människor med. Det är bara dörren in.

Jag vet att de flesta som följer mig skulle säga att resten av deras liv funkar väldigt bra och att det bara är dejtandet som krånglar. Men det är sällan sant. För dejtingproblem är inte separata från resten av livet.

Den som anpassar sig för mycket på sina dejter anpassar sig för mycket i andra sammanhang också. Det är ett djupt och gammalt mönster som kommer igen även bland vänner, kollegor och inte minst familjen.

Den som fått lära sig att hon bara är älskvärd och får vara med när hon håller sig själv tillbaka och sätter andra först kommer göra det oftare än bara på sina dejter.

Kruxet är att i andra sammanhang “funkar” det.

Din chef uppskattar såklart att du inte ställer krav och att du tar på dig mer jobb än du får betalt för. Dina vänner har också dragit en vinstlott i och med att du ställer upp mycket mer för dem än de gör för dig. Och din familj är ju kärnan till problematiken så ingen kommer ifrågasätta att du anpassar dig där heller.

DINA DEJTINGPROBLEM ÄR INTE DEJTINGPROBLEM

Men när du försöker dejta blir det värre. Antingen träffar du bara överdominanta personer som utnyttjar att du inte kan uttrycka gränser, egna åsikter och behov. Eller så kommer den du dejtar tröttna på att inte få någon input från dig och tycka det är tråkigt att träffa nån som bara håller med och aldrig tar initiativ.

Din gamla strategi att anpassa dig funkar inte längre, vilket får det att se ut som att du har dejtingproblem. Men egentligen har du anpassningsproblem. Det blir bara problematiskt främst när du dejtar.

Samma sak när det kommer till övertänkande. Din intellektuella förmåga är såklart både uppskattad och lönsam för dig i karriärsammanhang. När du ska driva projekt, planera och sätta mål är det fantastiskt att du kan se långt framåt, förutse utmaningar och jobba på tills det blir som du vill ha det.

Men det är helt fel väg att gå när du dejtar. Då behöver du snarare än tänka och planera, kunna känna in, uppleva och låta saker hända utan en strikt plan. Därför kommer det se ut som att du har dejtingproblem. Men egentligen har du problem med att känna in, uppleva och släppa taget. I hela ditt liv. Det blir bara problematiskt främst när du dejtar.

FÖRSPILLDA SUPERKRAFTER!

En annan anledning till att dejtingproblemen egentligen mest är min “ursäkt”  för att få hjälpa människor att förändra sina liv är att de står i vägen för så himla mycket annat. När dejtandet inte funkar stjäl det enormt mycket tid, energi och uppmärksamhet. Särskilt om du har dejtingpanik.

Men det är fullkomligt utmattande även att grubbla, hoppas/bli besviken i en evig loop, försöka räkna ut hur du ska vara för att bli omtyckt, tvivla på framtiden och leta efter fel på sig själv hela dagarna. Samtidigt som du anpassar dig till alla du möter och har ett krävande arbete.

Det finns inget utrymme för att skapa sitt bästa liv eller förvalta sin potential när all kraft går åt till att hålla ordning på att Mr Random Tinder Dude hör av sig tillräckligt ofta och hantera alla hjärnspöken och emotionella avgrunder dejtandet öppnar upp för.

Du kommer ju inte orka förändra världen, eller ens din egen vardag då! Och det tycker jag är betydligt mer problematiskt än att du är singel; att du går miste om ditt eget liv och att världen går miste om din potential. 

Det är ett enormt slöseri på briljant kvinnokraft att välutbildade, superpriviligerade, ashärliga kvinnor går runt och tvivlar på sig själva, lever i ett fängelse byggt av deras egna tankar och slösar bort sina liv på saker som inte gör dem lyckliga. 
Och det vill jag förändra! Det är viktigt för mig. Det är kärnan i min verksamhet: att se till att kvinnor tar tillbaka makten över sina liv. Titeln “dejtingcoach” är bara ett väldigt effektivt sätt att nå dessa superkvinnor.

Och av samma anledning är dejtingcoaching en väldigt effektiv väg till frihet. För om du kunde lägga all energi som just nu går åt till att övertänka, ha panik och tvivla på dig själv på andra saker skulle du kunna åstadkomma vad som helst, eller hur? Det är en förlust för världen att så många lägger dessa oceaner av energi på dysfunktionellt dejtingstrunt bara för att ingen lärt dem något annat.

Så därför lär jag ut något annat. Ett annat sätt att leva, tänka och förhålla dig till dig själv, världen och andra människor. Använder du den kunskapen för att träffa någon, toppen! Använder du den för att skapa ett liv och en självbild som känns harmoniskt oavsett om du träffar någon, toppen!

HELA LIVET HÖR IHOP!

Denna förändring av grundläggande mönster förändrar allt, på alla fronter. Jobb, vänskap, familjerelationer, fysisk hälsa, livstillfredsställelse. Och såklart också dejtandet. För en lugn person som trivs med sig själv, är emotionellt öppen och kompetent, har gott självförtroende, gillar sig själv och litar på andra blir per automatik väldigt attraktiv och härlig att hänga med.

Allt det här får väldigt många coachingklienter att lugna sig i sin tidigare desperata kärlekslängtan. Istället börjar de fokusera på fler saker som är viktiga i livet. Lugnet lägger sig över dem, de kommer till ro i sig själva, gör nya livsval som känns bra och prioriterar sig själva på ett vis som de aldrig gjort tidigare. Som en trevlig bonus leder allt det till att deras dejtande plötsligt börjar funka. För dejtingproblem är inte separata från resten av livet.

Vill du ha min hjälp med att “dejta bättre” och bryta gamla dysfunktionella mönster som gör att du lever ditt liv mer för andra än för dig själv? Det finns plats för ett fåtal nya klienter varje månad och just nu har jag möjlighet att ta emot nya klienter med start i mars.

Du kan läsa allt om coachingen här. När du bestämt dig mailar du mig och berättar kort om dig själv och din situation så bokar vi in dig.

Varukorg
Rulla till toppen