En partner kommer inte rädda dig från dig själv. Det är ju ditt jobb!

Den enda person som du med 100% säkerhet vet alltid kommer vara en del av ditt kärleksliv är du själv. Eller hur? Oavsett om du är singel eller i en relation är du där. Hälften av alla dina interaktioner, möten, dejter och relationer kommer alltid bestå av dig.

Det är den halva som du har fullt ansvar för och kan skaffa dig total koll över.

Ändå är det väldigt många som helt ignorerar detta faktum och lägger allt sitt fokus på den andra personen.

“När jag bara träffar rätt person DÅ kommer allting att lösa sig.”
Okej, du lägger alltså makten över hela ditt kärleksliv i händerna på en främling du ännu inte ens träffat? Låter riskfyllt tycker jag…

“Dejtar jag bara tillräckligt många kommer jag till slut träffa rätt.”
Om vi utvärderar, hur tycker du att det funkat hittills?

De flesta som resonerar såhär har dejtat mycket. När jag frågar hur det funkar suckar de vanligtvis och konstaterar att det inte gått så bra. Vilket naturligtvis beror på att det inte hjälper att göra samma misstag med en ny person.

För det handlar inte (enbart) om att träffa rätt person, du måste också vara rätt person. Någon som är emotionellt tillgänglig, kan säga ja och nej, och vet hur du dejtar på ett sätt som funkar. Har du inte koll på de grejerna kan du gå på tusen dejter utan att något händer.

Till och med Miranda i Sex and the city hoppades att nån skulle dyka upp och rädda henne från allt som känns jobbigt: “I always thought that when the right guy came along all of my bullshit would calm down and go away.”

Nope. Dina issues varken kan eller bör någon annan än du ta ansvar för. Dina issues är dina. Och de kommer inte gå över när du träffar någon. Har du dåligt självförtroende, svårt för att sätta gränser och är rädd för att bli sårad som singel kommer du ha och vara det i en relation också.

Däremot ökar du markant dina möjligheter att träffa någon när du rett ut dina issues.

Ska vi ordna det? Klicka här.

Varukorg
Rulla till toppen