Tänk om det du längtar efter finns – även om du aldrig upplevt det!

En stor del av mångas dejtande går åt till att få andra människor att bete sig som de vill. Det är mycket fokus på att få personen att höra av sig, visa intresse, föreslå fler dejter osv. Helt enkelt att säga, göra, tycka och känna vissa saker.

Ofta sker detta med en mer eller mindre subtil manipulation. Det omtalade “spelet”.

Vi tar oss så stora friheter när det kommer till att manipulera personen vi dejtar att när hen inte gör som vi vill kommer vi gång på gång tillbaka till den stora frågan “vad gjorde jag för fel?”

Som om du verkligen hade den makten. Som om allt andra människor gör är en direkt avspegling av dig.

Det här är ett problem i sig, men det är också starkt kopplat till ett annat problem. Nämligen rädslan för att det vi vill ha inte existerar.

Så vi nöjer oss och försöker istället klämma ut det vi letar efter ur någon som helt uppenbart inte är eller har vad vi söker.

VÅGAR DU SLÄPPA TAGET OM DET SOM ÄR FEL?

Jag säger ofta till mina klienter att titta på personen de dejtar precis som hen är och sen bara ställa frågan “gillar jag detta?”

Inte analysera varför personen gör som hen gör, eller vad det betyder. Bara helt ärligt fråga sig själva “är det här vad jag längtar efter och mår bra av?”

Om så inte är fallet behöver du sluta dejta personen. Det kan låta självklart och enkelt, men det är här rädslan sätter in.

För om du tror att det du egentligen vill ha inte existerar har du ju inget annat val än att knåda om den du dejtar. Du är så illa tvungen att försöka manipulera fram personen du söker ur personen du har framför dig.

Men det är inget fel på personen du har framför dig, vare sig hen matchar dina preferenser eller ej.

Däremot behöver du sluta nöja dig. Sluta tvivla på din längtan. Sluta ge upp hoppet om vad som är möjligt. Sluta låta rädslan för att bli utan styra dina val.

Din bild av vad som är möjligt måste korrigeras. Du väljer inte mellan att nöja dig och att vara ensam för alltid. Det är verkligen inte så. Det finns mer! Oavsett om du vet om det eller ej.

Du råkar bara basera din bild av vad som är möjligt på dina tidigare erfarenheter. Det är väldigt mänskligt men du måste förstå att mer existerar i världen än det som du personligen råkar ha varit med om hittills.

DET DU LÄNGTAR EFTER FINNS!

Dina gamla erfarenheter påverkar vad du tror finns och är möjligt. Nyckeln till en ny bild av vad som är möjligt är således nya erfarenheter. Det är därför jag jobbar superpraktiskt med mina klienter.

Jag kan inte övertyga dem om någonting, allt jag säger är bara ord. Mina ord väger väldigt lätt mot ett liv av erfarenheter. Så de får praktiska hemuppgifter och blir mer eller mindre tvingade att prova allt vi pratat om i praktiken. Det är nämligen bara det som kan övertyga dem.

Det är lätt att säga emot någons annans argument och idéer, men dina egna erfarenheter ifrågasätter du inte lika enkelt.

Det är litegrann som att vara PT. Personen du tränar behöver inte tro på att det fungerar att göra armhävningar. Armhävningar fungerar oavsett om du tror på dem eller ej. Du behöver bara rent praktiskt göra dem, sen kommer du bli starkare i armarna, och behöver inte fundera mer på huruvida armhävningar ger resultat eller ej. Då vet du.

NYA ERFARENHETER = NY VÄRLDSBILD

Det är därför mina klienter inom loppet av bara några sessioner kan gå från att med samma övertygelse hävda att alla intressanta män måste bo på en annan planet till att glädjestrålande komma tillbaka och säga “vad många spännande män det finns – och vad flirtiga de är!”

Andra går på några veckor från att hela sina liv ha anpassat sig extremt mycket och bara dejtat dominanta män som fått bestämma allt, till att med världens klarhet ringa upp killen de dejtar och tala om hur de vill ha det.

Medan ytterligare några går från att vara extremt analytiska och övertänkande till att bli mer emotionellt öppna och inkännande – och plötsligt börja klaga över hur tråkigt det var att gå på dejt med någon som är sådär extremt analytisk och övertänkande. 😉

Enda anledningen till att den här förändringen sker är att de rent praktiskt övat i små steg på att göra saker på nya sätt. Om jag bara sagt till dem att det här var en bra idé, eller ens att det var möjligt, hade de inte trott mig. Men genom att ge dem nya erfarenheter skrivs deras karta över världen om. Det som tidigare var omöjligt blir möjligt.

TÄNK OM DU INTE VET ALLT?

Vad skulle vara annorlunda om du kunde tro på att det du vill ha finns därute även om du inte upplevt det än?

Då skulle du ju inte behöva nöja dig, kämpa med personer du uppenbart inte funkar med eller försöka få någon att bli som du vill. Då skulle du bara släppa taget om det som var fel och leta vidare efter något som passar bättre, eller hur? Eftersom du vet att det du vill ha finns. Vore inte det enklare?

Även om jag inte kan övertyga dig om något ber jag dig att vara en liten smula ödmjuk. Kan det kanske trots allt vara så att du inte vet allt? Kan det vara så att mer än det du känner till är möjligt i världen? Låt oss i alla fall leka med tanken.

Vill du testa i praktiken också kan du läsa mer om coaching här.

Varukorg
Rulla till toppen