Tvångsmatar du dina dejter med metaforiskt smågodis??

Vågar du låta människor visa om de vill vara med dig, och därmed ta risken att få reda på att de inte vill? Eller gör du det så lätt för dem att vara med dig att det snarare blir en ansträngning för dem att låta bli?

Många jag coachar längtar så mycket efter kontakt att de gör ett jättearbete för att få personen de dejtar att trivas, gilla dem och vilja ses igen. De skickar tar alla initiativ, planerar dejterna, styr upp manipulerar omständigheterna, anpassar sig och anstränger sig till max för att det ska bli som de vill medan den andra personen knappt behöver lyfta ett finger. Det kan låta oskyldigt, men beter du dig såhär går du miste om något väldigt viktigt.

Du förlorar möjligheten att ta reda på vem som vill vara med dig på riktigt!

Du vet inte om personen du dejtar vill vara med dig eller om hen bara dejtar dig för att det är så enkelt. Det är ju oerhört behagligt att få konstant bekräftelse och uppmärksamhet  från dig utan att ens behöva anstränga sig över huvudtaget tillbaka.

Det är som med godis. Står det en godisskål framför dig kommer du sannolikt börja äta från den vare sig du är sugen eller ej. Det är liksom svårt att låta bli och den står ju precis där.

Men du är inte i närheten av så godissugen att du hade rest dig och gått till skåpet för att hämta godis. Och du är definitivt inte så godissugen att du hade gått till affären för att köpa något. Men när någon nu ställt en godisskål framför dig och inte verkar begära något alls i utbyte, ja då kan du ju lika gärna ta en bit.

Det är precis såhär många dejtar. De ställer den metaforiska godisskålen precis framför näsan på personen de dejtar. Hör av sig, styr upp, föreslår, fixar, anpassar och är till lags för den andra. Vissa trycker nästan in godisbitarna i munnen på sin dejt, och det är är klart att godiset går åt då.

Men det är en väldigt skillnad på att dejta någon som du behöver mata med smågodis och att dejta någon som är så angelägen om att vara med dig att hen faktiskt gör en ansträngning för att det ska hända! Du behöver dejta någon som vill anstränga sig för att vara med dig!

GE MÄNNISKOR UTRYMME ATT VÄLJA DIG

Det finns ett mycket effektivt sätt att att ta reda på vem som faktiskt är intresserad av dig. Det är att sluta manipulera människor med godis och ge dem tillbaka sin fria vilja. Du behöver ta reda på hur de beter sig när du inte curlar dem.

Detta väcker förstås en rädsla för att alla ska gå och ingen blir kvar. Kanske är det enda sättet du känner till för att skapa närhet och kontakt att vara såhär curlande och konstant bjuda på godis. Då kommer du förmodligen tro att det är det enda sätt som finns.

Så är det lyckligtvis inte (det är din bekantskapszon som spökar). Du går miste om väldigt mycket bra när du lägger din energi på att mata halvintresserade personer med godis.

Det här beteendet är nämligen väldigt oattraktivt för dem som har förmågan att själva ta för sig av vad de vill ha. Sådana personer vill inte bli matade eller curlade. De kan gå själva.

När du slutar manipulera mer eller mindre ointresserade människor till att ändå vara med dig händer något spännande. De som inte är intresserade kommer falla bort. Därmed skapas utrymme för den som faktiskt är nyfiken på dig att dyka upp!

Jag vet att du kanske inte tror mig när jag säger det, för det går emot dina tidigare erfarenheter. Om så är fallet rekommenderar jag att du läser det här blogginlägget. Dåtid är inte lika med framtid! Nya saker kan, och kommer, börja hända – men allt börjar med att du bryter dina gamla mönster.

Varukorg
Rulla till toppen