Småprat eller magi? Du avgör!

Med tanke på hur starkt vår bild av världen formas av vår uppväxt, är det inte märkligt att vi kan existera i samma fysiska verklighet men ändå uppfatta den på helt olika vis?

Vissa växte upp i en kärleksfull miljö och upplevde på djupet att världen är en trygg och härlig plats. Att det alltid finns utrymme för att testa nya saker för det är ingen big deal om det blir fel. Att andra människor går att lita på och att allt kommer ordna sig.

Andra växte upp i en miljö som lärde dem att hålla tillbaka. Att alltid sätta andra människors behov framför deras egna för att inte bli övergivna, utfrysta eller utsatta för diverse otrevligheter.

Ytterligare andra växte upp i en miljö som lärde dem att slåss för sin sak. Inte nödvändigtvis på ett varmt och självsäkert vis utan snarare för att de lever med uppfattningen att andra människor inte kommer ställa upp. Om du inte tror att andra vill hjälpa dig blir du ju tvungen ta hand om dig själv och se till att du får din del.

Någon tror att det är viktigt att alltid säga sin åsikt medan någon annan tror att det är viktigt att hålla med.

Någon tycker kärlek, vänskap och sociala interaktioner är det enklaste som finns i livet men tvivlar på sin förmåga att få drömjobbet, löneförhöjning eller starta företag. Andra känner sig tvärtom trygga med att driva vilket imperium som helst men tvivlar på sitt värde i sociala sammanhang.

Vi har alla vår helt personliga uppsättning idéer och föreställningar om hur livet fungerar och de kan stå i stark kontrast till varandra.

HUR SER DIN VÄRLD UT?

Jag tror att en förutsättning för att vi ska kunna möta varandra på ett bra sätt är att vi blir medvetna om vår egen syn på livet och oss själva. Det får allting att bli mer förståeligt. Men din världsbild styr dina tankar, beteenden och beslut oavsett om du vet om det eller inte.

Däremot är det först när du blir medveten om den som du har möjlighet att göra egna val och själv bedöma om din världsbild fortfarande är sann. Och då kommer det hända riktigt spännande saker! Både i relationen mellan dig och livet och i relationer du har med andra människor.

Hur väl du känner dig själv påverkar nämligen dina relationer i enormt stor utsträckning. Det styr bland annat hur väl andra kan lära känna dig.

Om du inte vet vem du är eller förstår hur du fungerar, hur ska då någon annan kunna lära känna eller förstå dig? Det blir onekligen svårt, eller hur?

När du fått klarhet över din egen inre världsbild kommer det också bli lättare att förstå andras. Du slipper grubbla över varför människor beter sig som de gör, överanalysera deras beteende och ta det personligt när de beter sig konstigt.

För du vet att de också är styrda av sin inre världsbild, sina rädslor och antaganden om andra människor. Det har inte så mycket med dig att göra.

BRYT NORMEN OCH SKAPA MAGI! 

Ju mer insatt du blir i detta, desto mer sugen kommer du bli på att dela det med andra. Istället för att prata med människor om var ni bor och jobbar kommer du bli nyfiken på vad som faktiskt rör sig inom dem. Hur de formats av sina upplevelser, vilka känslor de bär på i just den här stunden, vad de drömmer om och kämpar med. Och också dela vad som känns levande, sant och viktigt i dig.

Då händer det något riktigt häftigt, för då kan ni faktiskt mötas på riktigt! Det är bara då ni har en chans att verkligen se, uppleva och förstå varandra. Det är då “klicket” kommer och magin uppstår.

Tyvärr har de flesta ingen aning om detta utan sitter fast i en helt annan social norm av småprat, prestige och ytligheter. Det blir opersonligt och skapar avstånd, ändå fastnar vi lätt där, och går miste om magin.

Lyckligtvis kan du välja helt själv vad du pratar med människor om!

Du är inte på något sätt tvungen att följa den stela normen och köra det artiga faktautbytet med människor du träffar. I själva verket är det en social superkraft om du kan låta bli! Just på grund av småpratsnormen bär många människor på ett enormt sug efter att få prata om riktiga saker och verkligen bli sedda. Så var personen som låter dem göra det!

Det kommer ge dig karriärfördelar, fördjupade vänskaper, ett sannare liv, bättre service och inte minst betydligt mer levande och intressanta dejter.

Vill du lära dig att möta människor på ett roligare sätt och skapa samtal som faktiskt ger utrymme för autentisk kontakt, då vill jag tipsa om min onlinekurs Aldrig mer en stel fikadejt.

I videon nedan berättar jag mer om den. Blir du nyfiken finns den att köpa i webshopen.

Varukorg
Rulla till toppen